U atriju Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku održan je Demo dan 6. generacije korisnika Startup inkubatora Rijeka gdje je predstavljen i projekt CERIecon, koji se provodi kroz Program transnacionalne suradnje Srednja Europa 2014-2020, a održan je i okrugli stol na temu „Poduzenički eko sustav – Što nedostaje?“.

Demo dan 6. generacije korisnika Startup inkubatora Rijeka otvorio je zamjenik gradonačelnika Rijeke Miroslav Matešić, a događaju je prisustvovao i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel koji je pogledao izložbu radova i budućim kreativnim poduzetnicima zaželio puno uspjeha u radu.

Nakon šestomjesečne inkubacije timovi su na Demo danu predstavili svoje poslovne ideje koje su razvijali uz pomoć mentora i partnera na projektu. Riječ je o sljedećim projektima:

  • Noctua Systems, sustav koji omogućuje nadzor i smanjenje pogonskih troškova procesnih postrojenja optimizacijom korištenja energije
  • YourJob, web aplikacija za pronalaženje studentskih poslova
  • BrushApp, aplikacija namijenjena djeci koja će im pomoći da na zabavan način steknu naviku pranja zubi
  • Motivation Up, eventi, radionice, meetupovi i online proizvodi koji omogućuju ljudima da prepoznaju svoje vlastite potencijale, pronađu načine motivacije, razviju odgovarajuće navike i način razmišljanja koje će ih dovesti do željenih rezultata
  • BENEFiD, online shopping marketinška platforma koja spaja studente i poduzeća
  • ZebraLED, aktivni pješački prijelaz koji jamči sigurniji prijelaz pješacima
  • Braille Riddles, edukacijsko-interaktivna pomagala prilagođena slijepim i slabovidnim osobama

 

Također, prezentiran je i projekt CERIecon koji se provodi kroz Program transnacionalne suradnje Srednja Europa 2014-2020 s ciljem jačanja poduzetničkih kompetencija.

U sklopu programa održan je i okrugli stol na temu „Poduzetnički eko sustav – Što nedostaje?“ u kojem su sudjelovali pročelnik Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke Andrija Vitezić, pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke Ivan Šarar, Neven Tamarut iz Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci STEP RI te Ernest Cukrov iz Riječke razvojne agencije Porin d.o.o.

(A.S.)