Timovi su predstavili osam projekata koje su u inkubatoru , uz pomoć mentora, razvijali šest mjeseci, a otvorena je  i izložba radova 7. generacije Startup inkubatora i projekata nastalih na KEŠ vikendu poduzetništva na temu “Robot factory” te proizvodi Full sChOOL OŠ Trsat, koji su nastali iz projekta potpore Grada Rijeke učeničkim zadrugama.

U atriju Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku danas je održan Demo dan 7. generacije korisnika Startup inkubatora Rijeka na kojem su timovi ove generacije predstavili svoje poslovne ideje koje su u Inkubatoru,  uz pomoć mentora, razvijali šest mjeseci. Uz zamjenika gradonačelnika Marka Filipovića na Demo danu bili su i pročelnik Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke Andrija Vitezić, direktor RRA „Porin“  Ernest Cukrov i ravnatelj Doma mladih Goran Gračanin.

Pozdravljajući timove i njihove mentore zamjenik gradonačelnika Marko Filipović  istaknuo kako je Startup  mjesto gdje ideje postaju stvarnost i poručio i ovoj generaciji korisnika da im predstoji teži dio posla, plasiranje proizvoda na tržište, zaželjevši im da u tome budu uspješni. Uspoređujući riječki Startup sa sličnim u Izraelu zamjenik gradonačelnika kazao je kako je imao priliku vidjeti da izraelski startup nije ni veći ni bolji od riječkoga i da i ondje, kao i u Rijeci, znanje i kreativnost od ideja stvaraju proizvode čiju kvalitetu ocjenjuje jedino tržište.

Timovi 7. generacije Startup inkubatora Rijeka na Demo danu predstavili su svoje poslovne ideje i projekte . Riječ je o osam projekata: taktilnoj igri pamćenja „Touchery“ koja je namijenjena slijepoj i slabovidnoj djeci, web platformi „StartPoint“ koja služi kao mjesto susreta kandidata za posao u IT sektoru, projektu Postcard by Manugy koji je osmislio drugačiji način čuvanja razglednica s putovanja, web stranici (portalu) „Fulfiment“ čiji je cilj stvoriti što veću zajednicu filmskih zaljubljenika s misijom promoviranja filmova i različitosti ukusa, platformi i sustavu distribucije digitalnih informacija kroz mrežna, hardware-ska i software-ska rješenja „Aware“, umjetničkom portalu „Arterija“ koji će objediniti sve umjetnike riječke scene i njihova djela na jednom mjestu, projektu „Mambino – Family friendly cafe“ namjenjenom roditeljima i djeci te  projektu „Rock Daily“ koji se sastoji od internacionalnog web portala, mobilne aplikacije i branda prigodnih majica , sve s ciljem promocije kvalitetne rock glazbe na dnevnoj bazi.

Na Demo danu otvorena je i izložba radova 7. generacije Startup inkubatora i projekata nastalih na KEŠ vikendu poduzetništva na temu “Robot factory” te proizvodi Full sChOOL OŠ Trsat, koji su nastali iz projekta potpore Grada Rijeke učeničkim zadrugama.

U sklopu programa održano je i nekoliko predavanja i predstavljanja projekata zanimljivih za sve startup projekte i poduzetnike početnike. Svoja su iskustva  predstaviti Infobip, Erste banka i Step RI koji je prezentirao mogućnosti koje startup timovima pruža projekt CERIecon koji se provodi kroz Program transnacionalne suradnje Srednja Europa 2014.-2020. s ciljem jačanja poduzetničkih kompetencija.

Grad Rijeka najavio je skoru objavu javnog natječaja za dodjelu bespovratnih potpora po mjeri „Sufinanciranje razvoja komercijalizacije inovativnog proizvoda ili usluga.“