U prostorijama Udruge osoba s mišićnom distrofijom Primorsko-goranske županije 11. svibnja 2021.g. održan je prvi tematski okrugli stol u sklopu programa „Kroz život zajedno“ te projekta Rijeka – Zdravi grad.

Tema tematskog okruglog stola bila je „Mobilnost osoba s invaliditetom“, a sudjelovali su predstavnici Grada Rijeke, Udruge osoba s mišićnom distrofijom PGŽ, Društva multiple skleroze PGŽ, Udruge za skrb autističnih osoba Rijeka, Društva tjelesnih invalida grada Rijeke, Udruge osoba s invaliditetom Grada Opatije.

Predstavnici prisutnih udruga predstavili su svoje viđenje trenutnog stanja vezanog uz mobilnost osoba s invaliditetom na području grada Rijeke i šire, te iznosili probleme, moguća rješenja i davali prijedloge za poboljšanja.

Cilj tematskog okruglog stola bio je skrenuti pažnju javnosti i ostalih dionika na probleme s kojima se susreću osobe s invaliditetom, a doneseni zaključci koristit će kao smjernice za poboljšanje i razvoj usluga koje su namijenjene povećanju mobilnosti osoba s invaliditetom.

Sljedeći okrugli stol održat će se 18.05.2021. godine na temu „Neovisno življenje osoba s invaliditetom“.

„Kroz život zajedno“ trogodišnji je program financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, kojim se nastoji doprinijeti boljoj ukupnoj kvaliteti života osoba s mišićnom distrofijom te spriječiti institucionalizaciju i zdravstvene komplikacije koje se javljaju zbog progresije bolesti. Program provodi Udruga osoba s mišićnom distrofijom PGŽ u partnerstvu s Gradom Rijekom.