U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja održan je prijem Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije za polaznike Ratne škole „Ban Josip Jelaćić“.

Pripadnici ove škole, najviše vojno-civilne obrazovne institucije u Hrvatskoj koja obrazuje visoke časnike oružanih snaga za obnašanje najviših vojnih i civilno-vojnih dužnosti, u Rijeku su pristigli u sklopu svog studijskog putovanja po Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji, gdje se upoznavaju s povijesti i ratnom povijesti ovih krajeva.

Osamnaestero pripadnika 22. naraštaja škole, među kojima se nalazi i petero pripadnika oružanih snaga susjednih zemalja, predvođenih načelnikom Mijom Kožićem, primili su zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović, župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina i predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić, a prijemu su nazočili i ratni zapovjednici postrojbi iz PGŽ koje su sudjelovale u Domovinskom ratu.

Nakon pozdravnih govora, u kojima su Komadina i Filipović ukratko predstavili osnovne značajke grada i županije, grupa je obišla muzejsku zbirku o Domovinskom ratu, kao i spomen sobu u sjećanje na poginule sudionike rata iz PGŽ.