Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija održali su zajednički prijem za pripadnike bivše 111. brigade HV-a povodom 28. obljetnice njenog osnivanja.

U prostorijama Primorsko-goranske županije održan je prijem za predstavnike Udruge 111. brigade „Zmajevi“ i Kluba zapovjedništva 111. brigade, bivših pripadnika Hrvatske vojske, povodom dvadeset osme obljetnice osnivanja brigade koja se obilježava 2. srpnja.

Branitelje su primili zamjenici gradonačelnika Rijeke Marko Filipović i Nikola Ivaniš, kao i predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić, pročelnik Ureda županije Goran Petrc i županijski savjetnik za pravne poslove i razvoj civilnog društva Zlatko Mihelec. Predstavnici Grada i Županije čestitali su obljetnicu osnutka predstavnicima nekadašnje 111. brigade, pri čemu je istaknuto prepoznavanje brigade od strane lokalnih i županijskih tijela radi kojeg trg u centru grada nosi upravo njihovo ime. Zamjenik gradonačelnika Marko Filipović kazao je kako su se Riječani u ratu iskazali svojim velikim odazivom mobilizaciji, dodavši kako je Rijeka postala dom mnogim ratnim izbjeglicama i prognanicima, a Nikola Ivaniš spomenuo je i skoru realizaciju projekta upisivanja imena poginulih vojnika iz naše županije na Most hrvatskih branitelja.

Predstavnici Kluba zapovjedništva i Udruge 111. brigade „Zmajevi“ predvođeni predsjednikom Vladom Milkovićem najavili su izradu monografije o ovoj postrojbi čije je dovršenje planirano za 30. godišnjicu osnutka brigade, kao i niz prigodnih aktivnosti koje ove udruge organiziraju povodom 28. obljetnice osnutka. Danas je na groblju Drenova održana svečanost polaganja vijenaca u čast poginulih pripadnika brigade, a u subotu, 29. lipnja na Trgu 111. brigade održava se cjelodnevni program taktičko-tehničkog zbora pješačkog naoružanja i vojne opreme.

Skip to content