U Salonu Grada Rijeke održan je prijem za sudionike projekta „Industrial heritage lab@isced 3 level“ koji ovih dana borave u Rijeci.

U šesterodnevnom programu koji u Rijeci traje od 3. do 8. prosinca, partnerske obrazovne institucije iz Hrvatske, Poljske, Rumunjske i Turske u sklopu projekta europskog programa Erasmus+ razvijaju kurikulum za interdisciplinarni nastavni predmet o industrijskoj baštini čiji je cilj razvijanje metodološkog vodiča za osvješćivanje učenika o ovoj tematici, njenim istraživanjima i metodama učenja.

Sudionike projekta, predvođene ravnateljicom Srednje škole Andrije Ljudevita Adamića Denis Khermayer čija je ustanova nositelj projekta, te Kristinom Pandžom iz Centra za industrijsku baštinu Sveučilišta u Rijeci, dočekali su zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović i Sonja Lukin iz gradske Direkcije za zaštitu i očuvanje kulturnih dobara. Filipović je gostima poželio dobrodošlicu, navevši kako riječki primjeri obnove motornog broda Galeb i građevina nekadašnje riječke industrije u kompleksu Rikard Benčić mogu poslužiti kao dobra polazišna točka za daljnji rad na revitalizaciji zapuštene baštine.

U sklopu projekta „Industrial heritage lab@isced 3 level“ već su provedene različite edukativne aktivnosti uz turistički i istraživački rad, a programom su obuhvaćene i radionice za osnovne i srednje škole, stručni obilasci lokaliteta riječke industrijske baštine, izrada slikovnice i edukativnih materijala na temu industrijske povijesti te edukativni programi za turističke vodiče.