U Salonu Grada Rijeke održan je susret sa predstavnicima talijanskog grada Faenze.

Sastanku radnoga tipa prisustvovali su zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović te zamjenik gradonačelnika Faenze Massimo Isola. Tijekom susreta razgovaralo se o kulturi, projektu Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, Riječkom karnevalu te prijateljskoj suradnji dvaju gradova koja je započela još od 1983. godine.

Zamjenik gradonačelnika Faenze Massimo Isola i zamjenik Marko Filipović

Zamjenik gradonačelnika Faenze Massimo Isola i zamjenik Marko Filipović

Zamjenik gradonačelnika Faenze Massimo Isola, ujedno i predsjednik Udruge talijanskih gradova keramike, ovih dana boravi u Rijeci povodom dvije izložbe keramike, „Grand Tour“ i „Twins“, koje se otvaraju danas u 19 sati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja. Na izložbama će se predstaviti radovi spomenute udruge koja broji 46 talijanskih gradova, među kojima se nalaze i Faenza te Rijekin grad-prijatelj Este, kao i radovi keramičkih umjetnika iz Rijeke.

Grad Faenza nalazi se u talijanskoj pokrajini Ravena, nedaleko istoimenog grada te grada Bologne, a u svijetu je poznat po svojem dugom povijesnom naslijeđu u keramici. Faenza broji nešto više od 50 tisuća stanovnika, a prijateljstvo s Rijekom kroz povijest uključivalo je suradnju na područjima sporta, kulture, glazbe.

Skip to content