U Guvernerovoj palači izvučeni su parovi u doigravanju za plasman u najviši rang Billie Jean King Cupa. Na turniru koji se 11. i 12. studenog održava u Dvorani Centra Zamet snage će odmjeriti ženske teniske reprezentacije Hrvatske i Njemačke.

U prvom teniskom meču koji će se odigrati sutra s početkom u 16 sati susrest će se Petra Martić i Eva Lys, dok će drugi meč odigrati Donna Vekić i Jule Niemeier.

Subota će započeti mečom između Petre Martić i Jule Niemeier u 14 sati, uslijedit će dvoboj između Donne Vekić i Eve Lys, a zadnji meč bit će onaj parova u kojem će Anja Konjuh i Petra Martić odmjeriti snage s Annom-Lenom Friedsam i Laurom Siegemung.

Izbornica Hrvatske reprezentacije Iva Majoli istaknula je kako se cijeli tim veseli igranju na domaćem terenu nakon dugog niza godina. „Sve naše tenisačice su, iako mlade, već vrlo iskusne i očekujemo dobru podršku s tribina. Nikoga se ne bojimo, suparnice poštujemo i vjerujem u našu konačnu pobjedu“, rekla je Majoli.

Reprezentacija koja na kraju turnira bude uspješnija plasirat će se u tzv. Qualifiers fazu, koja je ekvivalent nekadašnjoj Svjetskoj skupini, odnosno najvišem rangu ovog natjecanja.

Uoči izvlačenja parova uvodno su se obratili supervizor Billie Jean King Cup natjecanja Dimitri Leifman, predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić, predsjednik Njemačkog teniskog saveza Dietloff von Arnim i predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj koja je istaknula kako Rijeka ove godine nosi titulu Europskog grada sporta što opravdava i domaćinstvo ovog velikog natjecanja. „Drago mi je što se tenis nakon dugo godina ponovo igra u Rijeci i vjerujem da će publika uživati tijekom naredna dva dana i pružiti našoj reprezentaciji glasnu podršku sa tribina“, zaključila je Trošelj.

Ulaznice za mečeve mogu se kupiti na www.mojekarte.hr. Cijena dnevne ulaznice, bilo za petak, bilo za subotu, je 40 kuna, a kupovinom karte za oba dana ostvaruje se popust, te cijena iznosi 60 kuna. Djeca do 15 godina starosti moći će pratiti susret po simboličnoj cijeni od 10 kuna, a posebna ponuda kreirana je za registrirane tenisače HTS-a i članove teniskih klubova.

Više informacija moguće je pronaći na web stranici Hrvatskog teniskog saveza.