U organizaciji Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, u lučkom akvatoriju održana je tradicionalna 23. međunarodna riječka regata u mornarskom veslanju.

Na regati je sudjelovalo više od dvadeset ekipa u četiri kategorije, a osim sudionika, studenata i studentica riječkog Pomorskog fakulteta i Sveučilišta, sudjelovale su i međunarodne ekipe.

Regata u morskom veslanju Regata u veslanju, popularna među studentima prilika je za pokazivanje vještine i discipline i sportskog nadmetanja, ali prije svega za druženje i dobru zabavu.

Sudionike su došli pozdraviti i podržati i riječki gradonačelnik Marko Filipović, prorektorica za digitalizaciju i razvoj Sveučilišta u Rijeci Senka Maćešić, Zlatan Marunić iz Upravnog odjela za pomorsko dobro, promet i veze Primorsko-goranske županije i dekanica Pomorskog fakulteta Ana Perić Hadžić.

Regata u morskom veslanju

Sudionike regate u natjecanju je podržao gradonačelnik Filipović

Čestitavši svim sudionicima na sudjelovanju i trudu unatoč lošim vremenskim uvjetima, gradonačelnik Filipović ujedno se zahvalio Pomorskom fakultetu na organizaciji tradicionalne regate. Regata je prilika za razmjenu znanja, iskustava i stjecanja prijateljstva među sveučilištima, ali i prilika za promoviranje vrijednosti pomorskog obrazovanja, naglasio je Filipović te dodao kako u tome veliku ulogu ima upravo Pomorski fakultet u Rijeci, koji je dugogodišnji simbol izvrsnosti u pomorskom obrazovanju i istraživanju.

(Foto: Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci)