U riječkoj Gradskoj vijećnici održana je 7. sjednica Partnerskog vijeća Urbane aglomeracije Rijeka za izradu i provedbu Strategije razvoja UAR za razdoblje 2016.-2020. godine na kojoj je bilo riječi o dva strateška projekta i novom financijskom razdoblju i ključnim područjima koja će se financirati EU sredstvima.

Članovima Partnerskog vijeća predstavljen je strateški projekt „Povežimo se baštinom“ kojeg je prezentirao Ivan Šarar, pročelnik Odjela gradske uprave za kulturu. Napomenuo je kako je suradnja svih gradova i općina na ovom projektu pokazala potrebu za integracijom u svrhu zajedničkog planiranja i stvaranja i u narednim razdobljima.

Sjednica Partnerskog vijeća Urbane aglomeracije Rijeka 2.7.2019Iva Ribarić iz Odjela gradske uprave za poduzetništvo prezentirala je projekt „Energana“ – start-up inkubator kreativnih tehnologija i IT industrija. Obavijestila je prisutne da je navedeni projekt sredinom lipnja prijavljen na natječaj Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Nataša Mandić iz Odjela gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem prisutne je obavijestila o kreiranju novog financijskog razdoblja Republike Hrvatske te ključna područja intervencija koja će se financirati EU sredstvima.

Skip to content