U Gradskoj vijećnici Grada Rijeke održala se besplatna radionica za građane na temu energetske učinkovitosti i racionalne potrošnje energije u kućanstvima. Radionica se provodi u sklopu EU projekta FIESTA – Families Intelligent Energy Saving Targeted Action, čiji je cilj promicanje energetskih ušteda u obiteljima.

Radionicu su vodili voditelj projekta i predsjednik Udruge Cezar Marko Bačić i asistentica Iris Devčić. Nakon predstavljanja projekta Fiesta, građani su doznali na koje se sve načine mogu uključiti u njegovu provedbu. Uslijedila su predavanja o energetskoj učinkovitosti te mjerama koje građani mogu primijeniti u svojim domovima kako bi smanjili mjesečne račune za energiju. Na radionici se također govorilo o obnovljivim izvorima energije i mogućnostima sufinanciranja mjera energetske učinkovitosti dostupne u Hrvatskoj.

Polaznicima radionice podijeljeni su besplatni priručnici “Fiesta – vodič za energetsku učinkovitost”, čiju je izradu sufinancirala Europska unija u okviru programa “Inteligentna energija za Europu”.

Građani koji su propustili današnju radionicu, imat će još jednu priliku poslušati predavanja koja im mogu biti od velike koristi u svakodnevnom životu, i to 18. studenog 2016. u Gradskoj vijećnici, s početkom u 8.30 sati.

(A.V.)