U petak, 21. rujna 2018., u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, Općine Kostrena i Hrvatske liječničke komore održala se  javnozdravstvena akcija obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti, pješačenjem na Kostrenskoj šetnici. Aktivnost se provodila u okviru projekta “Rijeka – Zdravi grad”.

U javnozdravstvenoj akciji sudjelovalo je više od 80 sudionika; učenika Osnovne škole Kostrena, djece iz dječjeg vrtića Zlatna ribica, nastavnika, odgajatelja, djelatnika Medicinskog fakulteta, Fakulteta zdravstvenih studija te drugih građana.

Europski tjedan mobilnosti (European Mobility Week) – Dan bez automobila organizira se s ciljem da se potakne javna svijest i aktivnost građana protiv zagađenja okoliša uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama. Na poseban način se potiču mjere usmjerene promoviranju alternativnih modela kretanja i prijevoza u gradovima.

Javnozdarvstvenom akcijom promoviralo se hodanje kao alternativna tehnika dolaska do određenog cilja, a bez uporabe automobila ili nekog drugog prijevoznog sredstva.

Polazak sudionika bio je  u 10:00 sati na Kostrenskoj šetnici, a hodalo se od ugostiteljskog objekta Galeb do plaže Nova voda i natrag.

Skip to content