Manifestacija Dani Trsata održana je od 20. do 27. travnja 2019. godine. Na više raznih lokacija održani su kulturni, povijesni, sportski i zabavni programi koji su privukli veliki broj posjetitelja.

Program je započeo 20. travnja polaganjem vijenaca na spomen obilježje borcima NOB-a u Ul. S. Krautzeka povodom oslobođenja Trsata dok je u srijedu 24. travnja u Hrvatskoj čitaonici Trsat s početkom u 19 sati održana svečana akademija i koncert.

U utorak, 23. travnja 2019. godine, svečano su otvoreni Dani Trsata defileom u povijesnim odorama od Dvorane mladosti do Trsatske gradine.

Sportski dio programa odvijao se od 24. do 26. travnja. Rukometni turnir na kojem je sudjelovalo 6 ekipa održan je u Dvorani mladosti u srijedu i četvrtak. Nakon finalne utakmice proglašene su najuspješnije ekipe koje su nagrađene medaljama. Prvo mjesto osvojio je RK Pećine, drugi su bili rukometaši Kozale, a treće mjesto osvojili su domaćini iz RK Trsat. Odigrana je i revijalna odbojkaška utakmica između dječaka MOK Rijeka i ŽOK G. Vežica. Sportske manifestacije završile su turnirom u pikadu za umirovljenike na kojem je prvo mjesto osvojila ekipa Srdoča, drugo mjesto pripalo je predstavnicama Škurinja dok su domaćini s Trsata zauzeli treće mjesto.

U ogranku Gradske knjižnice Rijeka na Trsatu u petak, 26. travnja 2019. godine, održan je program – Razgovor i sjećanje na Josipa Kulfaneka.

Manifestacija Povratak Frankopana planirana za subotu 27. travnja odgođena je zbog loših vremenskih prilika (novi termin održavanja je subota 4. svibnja 2019. godine) no večernji dio programa održan je u Hrvatskoj čitaonici Trsat gdje je upriličen  dvorski ples za kapetana Trsata nakon čega je uslijedio koncert Jose Butorca uz klavirsku pratnju Mladena Žmaka čime su zaključeni ovogodišnji Dani Trsata.

Skip to content