U ponedjeljak 18. prosinca 2017. godine započet će radovi na redovnom održavanju Mosta Hrvatskih branitelja. Radovi bi trebali biti dovršeni do kraja tekuće godine, a izvodit će ih tvrtka 3. MAJ Brodogradilište d.d..

Most je izgrađen i pušten u rad 2002. godine i nakon korištenja u proteklom periodu nije bilo većih havarija niti oštećenja. Do sada su se vršila periodička ispitivanja (svake dvije godine) statičke stabilnosti mosta i obnavljala se antikorozivna zaštita čelične nosive konstrukcije. Izvodili su se samo interventni radovi nakon većeg oštećenja – loma stakla.

U 2015. godini sanirana su mehanička oštećenja stakala ograde i ugrađena nova brtvila na mjestima spoja staklene ograde s nosačima. Također je uslijed atmosferilija i dilatacionih pomaka konstrukcije i obloge mosta uočeno oštećenje i pomak drvenog rukohvata koji je ujedno i nosač LED rasvjete, što je također sanirano u 2015. godini.

Radovima u 2015. i početkom 2016. godine obuhvaćena je i izrada i montaža rešetki od inox-a, kako je bilo preporučeno u zadnjem izvješću o stanju antikorozivne zaštite i statičke stabilnosti, koje štite vlačne ležajeve mosta sa strane Mrtvog kanala što radi slanosti predstavlja agresivnu sredinu.

Skip to content