U Festivalu na Kantridi sudjeluje 480 djece iz dječjih vrtića Sušak, Turnić, Zamet i Mali princ.

Hrvatski olimpijski odbor po šesnaesti put priređuje športsko natjecanje dječjih vrtića pod nazivom Olimpijski festival dječjih vrtića Republike Hrvatske. Prema riječima organizatora, djecu je važno upoznati s osnovnim sastavnicama Olimpijskih igara te im približiti olimpijske vrijednosti, ali i potaknuti mališane na druženje i zdrav život.

Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Republike Hrvatske prethodi Olimpijski festival dječjih vrtića na gradskoj razini. Organizatori ove sportske manifestacije u Rijeci su Riječki sportski savez i Dječji vrtić Rijeka uz potporu i pokroviteljstvo Grada Rijeke.

Gradsko natjecanje održano je  jutros na stadionu Kantrida poštujući olimpijski protokol; stadionom Kantrida prenijela se zastava, nosila se baklja te je upaljen i olimpijski plamen, a djevojčica Klara Fućak u ime svih natjecatelja izrekla je i olimpijsku zakletvu.

Ove godine u Festivalu, čiji je moto „I ja ću biti olimpijac!“, sudjeluje 480 malih sportaša iz dječjih vrtića Sušak, Turnić, Zamet i Mali princ u sljedećim disciplinama: trčanje, štafeta 4×25 metara, bacanje loptice u dalj, skok u dalj, mali nogomet za djevojčice i mali nogomet za dječake.

Pobjednici gradskog natjecanja sudjelovat će na županijskom natjecanju koje će biti održano u subotu, 13. svibnja.

Olimpijada vrtića Rijeke održava se uz financijsku pomoć sponzora i donatora: Udruge nogometnih sudaca, Udruge atletskih sudaca, Udruge UMKI, Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke, Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke te Ureda Grada Rijeke. Ovu manifestaciju podržava i Klub riječkih olimpijaca.

U ime Grada Rijeke, događaju su nazočili gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i pročelnica Odjela za sport i tehničku kulturu Vera Begić Blečić.

Tom je prilikom gradonačelnik Obersnel poručio kako je ova manifestacija promocija sporta i zdravog načina života te poštene igre, kako na terenu, tako i u životu, dodavši kako je užitak promatrati sportske vještine djece među kojima se sigurno nalaze i budući riječki olimpijci. Zahvalio se i navijačima, koji svake godine spremno i s puno žara bodre naše najmlađe sugrađane.