Grad Rijeka je ažurirao online obrazac kojim se traži suglasnost Stožera civilne zaštite Grada Rijeke za organizaciju javnih događanja.

Stožer civilne zaštite RH donio je Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera, koja je produžena do 30. rujna 2021.,  kojom su djelomično izmijenjeni uvjeti za organizaciju javnih događanja i obveze organizatora.

Tom je Odlukom propisano da organizatori javnih događanja i okupljanja na kojima sudjeluje više od 100 osoba najkasnije 7 dana prije održavanja događaja moraju od nadležnog stožera civilne zaštite lokalne samouprave zatražiti prethodnu suglasnost za organizaciju ovakvih događanja. Odlukom nacionalnog stožera, na događanjima i okupljanjima s više od 100 ljudi, koje nisu profesionalne umjetničke izvedbe i programi na kojima se može prisustvovati samo uz predočenje ulaznice, a za sve posjetitelje su osigurana sjedeća mjesta, kino projekcije te izložbe u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima, mogu sudjelovati samo osobe s EU digitalnom COVID potvrdom.

Organizatori lokalnim stožerima šalju tzv. obavijest o namjeri organizacije takvog okupljanja i u toj obavijesti ujedno traže suglasnost za održavanje.

Organizatori suglasnost mogu zatražiti putem online obrasca, koji je Grad Rijeka izradio kako bi im olakšao slanje spomenute obavijesti/zahtjeva za suglasnost za organizaciju javnog događanja. Obrazac se jednostavno popunjava i elektroničkim putem stiže Stožeru civilne zaštite Grada Rijeke.

U skladu s Odlukom nacionalnog Stožera, a temeljem ispunjenog i poslanog obrasca (koji predstavlja obavijest odnosno zahtjev organizatora za suglasnost), Stožer civilne zaštite Grada Rijeke u roku od 3 dana donosi odluku o davanju ili uskrati suglasnosti za javno događanje

Organizatora događanja o suglasnosti ili uskrati suglasnosti obavještava Stožer civilne zaštite Grada Rijeke elektroničkom poštom (mailom).

Epidemiološke mjere iz spomenute Odluke Stožera civilne zaštite RH produžene su do 30. rujna 2021.