Nakon nove Odluke nacionalnog Stožera, Grad Rijeka je izradio online obrazac za organizatore događanja u Rijeci kako bi im olakšao slanje zahtjeva za izdavanje suglasnosti Stožera, za organizaciju javnih događanja

Stožer civilne zaštite RH donio prošli tjedan Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera koja je stupila na snagu u ponedjeljak, 26.7.2021. i odnosi se, između ostalog, i na područje Primorsko-goranske županije.

Tom je Odlukom propisano da organizatori javnih događanja i okupljanja na kojima sudjeluje više od 50 osoba te organizatori sajmova i gospodarskih priredbi, najkasnije 7 dana prije održavanja događaja moraju od lokalnih stožera (gradskog i županijskog) zatražiti prethodnu suglasnost za organizaciju ovakvih događanja.

Organizatori lokalnim stožerima šalju tzv. obavijest o namjeri organizacije takvog okupljanja i u toj obavijesti ujedno traže suglasnost za održavanje.

S tim u vezi Grad Rijeka je izradio online obrazac za organizatore događanja kako bi im olakšao slanje spomenute obavijesti/zahtjeva za suglasnost za organizaciju javnog događanja. Obrazac se jednostavno popunjava i elektroničkim putem stiže Stožeru civilne zaštite Grada Rijeke.

U skladu s Odlukom nacionalnog Stožera, a temeljem ispunjenog i poslanog obrasca (koji predstavlja obavijest odnosno zahtjev organizatora za suglasnost), Stožer civilne zaštite Grada Rijeke u roku od 2 dana donosi odluku o davanju ili uskrati suglasnosti za javno događanje te svoju odluku, skupa sa zaprimljenim zahtjevom, dostavlja Stožeru civilne zaštite županije Primorsko-goranske.

Županijski stožer svoju odluku o davanju ili uskrati suglasnosti donosi u roku od 2 dana i, ukoliko je s održavanjem javnog okupljanja suglasan, svoju odluku dostavlja gradskom Stožeru civilne zaštite.

Organizatora događanja o suglasnosti ili uskrati suglasnosti obavještava Stožer civilne zaštite Grada Rijeke elektroničkom poštom (mailom)

Ako županijski i gradski stožer u svojim odlukama nisu suglasni, županijski stožer obje odluke dostavlja Stožeru civilne zaštite RH koji donosi konačnu odluku o davanju ili uskrati suglasnosti za održavanje javnog događanja.

Epidemiološke mjere iz spomenute Odluke Stožera civilne zaštite RH, nakon dopune odluke koja se odnosi na produljenje njezina važenja, na snazi su do 31. kolovoza 2021.