Gradski prometni centar obavještava da će se od ponedjeljka, 3. veljače 2020. godine, za sav promet u narednih 4-5 mjeseci zatvoriti Opatijska ulica radi izgradnje kružnog raskrižja te radova na vodovodnim, plinskim instalacijama kao i javnoj rasvjeti.

Javni gradski prijevoz Opatijskom ulicom će se ukinuti, odnosno 4 autobusne stanice koje se nalaze na tom potezu neće biti u funkciji. Linija 32 javnog gradskog prijevoza preusmjeriti će prometovanje obilaznim pravcem kretanja, odnosno Ljubljanskom ulicom i dalje Ulicom Pavlovac.

Sav promet preusmjeravat će se obilaznim pravcem kretanja, odnosno Ljubljanskom ulicom i dalje Ulicom Pavlovac.

U narednih 4 do 5 mjeseci do kada je predviđeno trajanje radova bit će izvedeno kružno raskrižje na Opatijskoj ulici kod križanja na ulazu u turističko naselje Costabella s južne strane, s pristupom budućim objektima sa sjeverne strane.

Istovremeno će se izgraditi i kolektor te upojne građevine za oborinsku odvodnju, potrebna vodovodna, plinska i instalacija javne rasvjete i DTK komunikacije, a bit će izmješten i transportni vodovodni cjevovod za Opatiju.

Zbog navedenih radova zabraniti će se promet za sva vozila, i to na dijelu Opatijske ulice na kojem se izvode predmetni radovi. To je dionica Opatijske ulice od pješačkog prijelaza koji se nalazi odmah iza raskrižja sa Istarskom ulicom (sa istočne strane) ukupne duljine cca 350 m i dalje prema zapadu, odnosno dio prometnice uz Turističko naselje Costabella.

Na ostalom dijelu Opatijske ulice bit će dozvoljen samo lokalni promet, do i od stambenih objekata koji se nalaze na Opatijskoj ulici, što znači da će se iz smjera istoka dozvoliti još 50 m lokalnog prometovanja od raskrižja Opatijska – Istarska – Ljubljanska dalje prema zapadu. Iz smjera zapada bit će dozvoljeno još 2500 m lokalnog prometovanja, od raskrižja Ivana Matetića Ronjgova – Pavlovac dalje prema istoku.

Stanica za tehnički pregled koja se nalazi na Preluku će raditi normalno ali uz mogućnost pristupa samo iz smjera zapada.

Skip to content