Povodom obilježavanja Međunarodnoga dana ljudskih prava u utorak, 10. prosinca 2019. godine, u Osnovnoj školi Eugen Kumičić otvorena je izložba pod nazivom „Svaka kap je bitna“.

Izloženi su plakati s porukama mladih iz europskih zemalja kao i porukama učenika Osnovne škole Eugen Kumičić uključenih u dvogodišnji međunarodni Erasmus + projekt p.s. Pokreni solidarnost koji u  Hrvatskoj provodi Centar za mirovne studije u Zagrebu, povezujući obrazovanje, istraživanje i aktivizam. Poruke su nastale potaknute analizom fotografija s temama solidarnosti, siromaštva, nejednakosti, diskriminacije, ljudskih prava te suvremenih svjetskih izazova. Učenici su poruke na razglednicama poslali svojim sugrađankama i sugrađanima.

Osim porukama na razglednicama, učenici su svoje želje za boljim svijetom i važnošću pojedinca u stvaranju svijeta istih prava i mogućnosti za sve ljude izrazili i predstavljanjem školskih kišobrana tolerancije s prigodnim natpisom Svaka kap je bitna.

Ova je izložba doprinos senzibiliziranju okruženja za potrebe drugih, afirmiranju različitosti i tolerancije kao općeprihvaćenoga standarda suvremenoga pluralnog i demokratskoga društva.