Dječji vrtići i osnovne škole Grada Rijeke će tijekom dvotjedne obustave odgojno-obrazovnih procesa u svojim ustanovama, organizirati prihvat djece koja nemaju alternativne mogućnosti zbrinjavanja.

Temeljem današnje Odluke Vlade RH i da se od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine, tijekom naredna dva tjedna, obustavi nastava u vrtićima, školama i fakultetima na području cijele Hrvatske, a zbog sprječavanja širenja zaraze korona virusa, Grad Rijeka, odnosno Odjel za odgoj i školstvo Grada Rijeke, obavještavaju sve roditelje koji nemaju nikakve mogućnost alternativnog zbrinjavanja djece, kako će djeca biti prihvaćena i zbrinuta u vrtiće i škole kojima je osnivač Grad Rijeka.

Također, preporuka je roditeljima da tu mogućnost koriste u što manjoj mjeri kako bi se rizik eventualnog prijenosa virusa smanjio na najmanju moguću mjeru, odnosno, kako bi preventivna mjera koju je donijela Vlada RH imala maksimalan mogući pozitivan učinak.

Odlukom Vlade RH o obustavi odgojno-obrazovnih procesa u vrtićima i školama odgađaju se i sve aktivnosti, odnosno projekti i programi koji se provode u sklopu nastave, a u što spada i program „Rijeka pliva“ koja je trebala započeti u ponedjeljak, 16. ožujka 2020. godine.

Sukladno Odluci, u sportskim objektima koji su u vlasništvu ili njima upravlja TD Rijeka Sport, na području grada Rijeke, obustavljaju treninzi sportaša mlađih uzrasnih kategorija, na koje se odnose navedene upute Stožera.

Također, iz istog razloga, zatvara se i Dom mladih Rijeka.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Gordana Brkić Žagar