Članovi Eko centra Mladih čuvara okoliša Društva „Naša djeca“ Rijeka oslikali su autobusna stajališta Fiumara i Žabica. Oslikavanje se trebalo održati u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, ali je bilo odgođeno zbog lošeg vremena.

Članovi Eko centra Mladih čuvara okoliša Društva „Naša djeca“ Rijeka oslikali su autobusna stajališta Fiumara i Žabica. Oslikavanje autobusnih stajališta jedna je od mnogih aktivnosti u sklopu Europskog tjedna mobilnosti u Rijeci, koji se obilježavao od 16. do 22. rujna, no zbog lošeg vremena oslikavanje je bilo odgođeno.

Stajališta Fiumara i Žabica jutros su oslikali članovi Eko centra Mladih čuvara okoliša Društva „Naša djeca“ Rijeka iz Osnovne škole Centar, Osnovne škole Podmurvice i Ekonomske škole Mije Mirkovića Rijeka.

Autobusno stajalište na Žabici

Autobusno stajalište na Žabici

„Oslikavanje autobusnih stajališta Mladi čuvari okoliša već dugi niz godina provode u sklopu događanja Europskog tjedna mobilnosti. Postaje pretvaramo u cvjetne oaze kako bi putnici čekali autobuse na lijepim cvjetnim mjestima, a time želimo skrenuti pažnju odraslima na korištenje javnog gradskog prijevoza. K tome, građanima ovo može biti i polazište za šetnju gradom, tako da na ovaj način i uljepšavamo naš grad i potičemo kretanje. Nadamo se da će Rijeka kao Europska prijestolnica kulture postati grad bez automobila, a Mladi čuvari okoliša nadaju se kako će do kraja 2020. godine oslikati sva stajališta u našem gradu te tako potaknuti ljude na neki drugi način življenja. I to je dio kulture“, ispričala je voditeljica Eko centra Mladih čuvara okoliša Društva „Naša djeca“ Rijeka Svjetlana Mazaroli-Jurišić.