Osnovna škola Kozala sudjeluje u Erasmus + projektu pod nazivom „BREWISE: Healthier breakfast for wiser minds – zdraviji doručak za mudriji um“.

U projektu sudjeluju i srednja škola Instute Cellesti Belera iz Granollersa, Španjolska, osnovna škola Szkola Podstanova num 3 Janusza Korczala iz Slupska, Poljska, osnovna škola Palecu Pamatskola iz Preili, Latvija i srednja škola Escola secundaria Manuel Cargaleiro iz Lisabona, Portugal. Kroz ovaj projekt promovira se partnerstvo uz pružanje zanimljivog obrazovanja i, razvijaju se temeljne učeničke i učiteljske kompetencije i znanja kao što su znanje stranih jezika, IKT kompetencije te znanje menadžmenta na projektu.

Cilj projekta je osvijestiti važnost zdravog doručka koji vodi ka poboljšanju navika i boljim rezultatima u školi – kako kod učenika tako i kod roditelja. Želja je pokušati promovirati zdrav način života kod učenika i usvojiti inovativne i moderne pedagoške kompetencije što će  pridonijeti poboljšanju školskih i osobnih postignuća kod učenika. Kroz zanimljive i manje konvencionalne aktivnosti u projektu nastojat će se motivirati učenika za učenje. Roditelji će biti uključiti u svakodnevni život škole te će se pokušati smanjiti ovisnost razlike u zdravom stilu života o socijalno-ekonomskom statusu obitelji.

Očekivan rezultat po završetku projekta je promjena kod svih sudionika projekta – To learn is to CHANGE. Nakon usvajanja novih znanja sudionici će moći provesti plan zdrave prehrane koji ima pozitivan učinak na svakodnevni život i akademske rezultate. Također, sudionici će poboljšati sposobnosti rada u timu, rada s IKT i moći osnažiti osobnosti učenika kao pripremu za život i daljnje obrazovanje i rad. Doći će i do promjena u školskom kurikulumu budući da će se najbolji primjeri dobre prakse u njega integrirati. Na razini šire lokalne zajednice, moći će se utjecati na promjenu “politike“ u školama vezano za zdravu prehranu.

Erasmus tim Osnovne škole Kozala čine ravnateljica škole Kim Anić, stručni suradnik Mladen Župan, profesorica engleskog jezika Elizabeta Rubinić, profesorica informatike Danijela Ivošević Jelušić, vjeroučiteljica Koraljka Broznić Klić i profesorica matematike Jasmina Rajković kao stalni članovi. Svi učitelji škole pozvani su na sudjelovanje u projektu. Osim učitelja, u projektu sudjeluju učenici 6. i 7. razreda koji su upisali školsku godinu 2018./2019. i koji su motivacijskim pismom iskazali volju i interes za projektne aktivnosti koje se provode jednom tjedno, osim u udarnim terminima prije mobilnosti/putovanja.