KD Autotrolej obavještava studente kako će od 21. rujna do 10. listopada biti otvorena privremena prodajna mjesta na Sveučilištu u Rijeci, odnosno u Kampusu i na Ekonomskom fakultetu.

Privremena prodajna mjesta za studente:

  • Kampus – od ponedjeljka do petka od 9 do 17 sati
  • Ekonomski fakultet – od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati

Novi korisnici

Studenti koji ne posjeduju RCC karticu i do sada nisu ostvarivali studentska prava moraju doći na prodajno mjesto ili karticu izraditi putem web trgovine Rijeka CityCard. Naime, odnedavno je moguća online izrada RCC kartica, uz dostavu na kućnu adresu. Za sve ostale izmjene potrebno je doći na prodajno mjesto.

Dokumentacija potrebna za nove korisnike:

  1. Važeći osobni dokument (osobna iskaznica; putovnica)
  2. Potvrda o boravištu u koliko student nije iz Rijeke
  3. Rješenja/potvrde JLS koji sufinanciraju studentske kategorije

Redoviti studenti ostvaruju sufinanciranje od strane Sveučilišta (27%) i jedinica lokalne samouprave, odnosno općina i gradova (33%) kojima pripadaju u odnosu na punu cijenu karte.

Redoviti cjenik i uvjeti korištenja prijevoza objavljeni su na mrežnim stranicama Autotroleja.

Postojeći korisnici

Studenti koji do sada imaju uredno upisanu studentsku kategoriju i nastavljaju studij te ne mijenjaju status ili zonu korištenja javnog prijevoza, osim na prodajnim mjestima Autotroleja i privremenim prodajnim mjestima za studente (Kampus; Ekonomski fakultet) mogu obaviti upis studentskih prava za listopad na kioscima Tisak plusa i Inovina te putem web trgovine Rijeka CityCard.

Za sve postojeće redovite studente koji produžavaju postojeću kategoriju kupnja po subvencijama na kioscima Tisak plus i Inovine, te putem web servisa Rijeka CityCard za listopad biti će omogućena od 27. rujna do 10. listopada.

Studenti kod kupnje prava za listopad moraju imati važeću karticu (plastiku).

Svi studenti koji prava za listopad kupe po punoj cijeni mogu dodatno do 10. listopada izvršiti korekciju prava na prodajnim mjestima te će im se u tom periodu napraviti i povrat novčanih sredstava.

Za naredne mjesece sufinancirana studentska prava moći će se produžavati na postojećim prodajnim mjestima, kioscima Tisak plus i Inovine te na web trgovini Rijeka CityCard isključivo do 10. dana u mjesecu. Nakon navedenog datuma prava se mogu kupiti po punoj cijeni.