Od 26. lipnja do 6. srpnja u art kvartu Benčić održat će se još jedno izdanje jednog od najveselijih hrvatskih festival – Tobogan koji svojim bogatim programom nudi aktivne ferije za djecu.

Pik.nik@park.ing u srijedu 26. 6. kao središnja aktivnost početka Tobogana bit će jedno veliko veselje – činit će ga niz radionica na koje je slobodan ulaz, zanimljivi susreti i dosta zabave s nastupima u rasponu od koncerta do posebne filmske projekcije.

„Ulaz na većinu aktivnosti je slobodan, lista je stvarno dugačka, samo dođite po malo ljetne toboganske i “Benčić” atmosfere koja se prvi put odvija u ambijentu dovršenog gradilišta“, pozivaju organizatori Tobogana koji se ove godine održava kao dio programa Ljetna priča iz Benčića.

Radionice na sam dan otvorenja Tobogana počinju od 17 sati, a središnji dio programa je iza 19 sati.

Organizatori Tobogana za 2024. godinu su ustanove u kulturi Grada Rijeke koje djeluju u art-kvartu Benčić – Gradska knjižnica Rijeka, Art-kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Muzej grada Rijeke.

Podršku programu pružaju volonterke i volonteri Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku koji će pomagati i sudionicima i voditeljima programa tijekom cijelog trajanja festivala.