U srijedu, 15. ožujka 2017. godine, u 16 sati, u prostorima Slovenskog doma KPD “Bazovica” u Rijeci, Podpinjol 43, održat će se svečano otvaranje podružnice Inštituta za narodnosna vprašanja iz Ljubljane u Rijeci (Enota Reka), u sklopu obilježavanja 70. godišnjice djelovanja Slovenskog doma KPD „Bazovica“ u Rijeci.

Događaju će prisustvovati gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel. Svoj dolazak na svečano otvaranje prostora podružnice potvrdili su u ministar Ureda Vlade Republike Slovenije za dijasporu Gorazd Žmavc te predsjednik Saveza slovenskih društava u Hrvatskoj Darko Šonc.

Inštitut za narodnostna vprašanja iz Ljubljane u suradnji sa Slovenskim domom KPD „Bazovica“ priprema događanja kojima će se obilježiti 70. godišnjica djelovanja Slovenskog doma KPD „Bazovica“ u Rijeci.

Uz otvaranje podružnice Inštituta, u četvrtak 16. ožujka 2017. godine, u 9 sati, održat će se i Znanstveni skup pod nazivom „Istraživanje slovenstva u Hrvatskoj“, u kojem sudjeluju znanstvenici iz Austrije, Italije, Slovenije i Hrvatske.

Događanja su pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i Ureda Vlade Republike Slovenije za dijasporu.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Iva Balen