Gradska knjižnica Rijeka otvorila je danas novouređeni prostor Ogranka Turnić. Korisnicima će u ovoj knjižnici biti dostupne nove usluge i programi: posudba i slušanje glazbenih CD, pretraživanje Interneta, projekcije crtanih i obrazovnih filomova za djecu i dr

Brojnim okupljenima prigodne je riječi uputila Marija Šegota-Novak, ravnateljica Gradske knjižnice Rijeka. Taj knjižnički prostor, namjenski je izgrađen za knjižnicu 1972 g., samodoprinosom građana. Gradska je knjižnica naručila projektnu dokumentaciju za uređenje Ogranka te od Gradske uprave dobila podršku za uređenje prostora. Investicija je iznosila ukupno 1,1 milijun kuna, a financijsku potporu u visini 200.000,00 kn dalo je i Ministarstvo kulture. Time je ostvaren još jedan od uspješnih projekata Gradske knjižnice Rijeka.

Ono najbitnije jest da će knjiga biti dostupnija, njeno posuđivanje atraktivnije, a novi će sadržaji privući i nove korisnike. Knjižnica je uređena na način da je mogu koristiti i invalidne osobe.

Gradonačelnik Vojko Obersnel, zahvalio je ravnateljici Knjižnice na njenoj upornosti i dosljednosti, poželjevši da svi ravnatelji gradskih ustanova budu tako uporni, ali s pokrićem. Sljedeći je korak, sukladno usvojenim Smjernicama rada Gradske uprave pronalaženje lokacije za novu Gradsku knjižnicu u idućoj godini, te izrada projektne dokumentacije, rekao je Obersnel. Proglašavajući potom knjižnicu otvorenom, gradonačelnik se upisao u knjigu utisaka.

Skip to content