Grad Rijeka je, sukladno projektu „Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine”, u Elektroničkom oglasniku javne nabave RH objavio natječaje za dodjelu dvije koncesije za gospodarsko korištenje poslovnih prostora koji se nalaze u prizemlju Palače šećerane. Natječaji su otvoreni do 22. siječnja 2024. godine.

Objavljeni su natječaji za koncesije:

Obavljanje ugostiteljske djelatnosti, odnosno za caffe bar s usluživanjem slastica, koja obuhvaća poslovni prostor ukupne površine 89,50 m2, koji se sastoji od 2 prostorije površina 29,60 m2 i 46,80 m2 te uređenog sanitarnog čvora površine 13,10 m2. Početna cijena sastoji se od fiksnog i varijabilnog dijela. Fiksni dio koncesijske naknade je minimalno 7,70 eur/ m2, a početni postotak varijabilnog dijela koncesijske naknade je 3% od ostvarenih prihoda od obavljanja gospodarske djelatnosti na nepokretnom kulturnom dobru; 

Obavljanje usluga u turizmu odnosno turističku ili marketinšku agenciju, a obuhvaća poslovni prostor ukupne površine 101,30 m2, koji se sastoji od 2 prostorije površina 63,20 m2 i 31,10 m2 te sanitarnog čvora od 7 m2. Početna cijena fiksnog dijela koncesijske naknade je 1,99 eur / m2.

Koncesije na kulturnom dobru za gospodarsko korištenje dijela Palače šećerane daju se na 10 godina, a dokumentacijom je također definiran broj novozaposlenih radnika po pojedinoj djelatnosti – 4 u ugostiteljskom objektu i 1 u turističkoj / marketinškoj agenciji.

Prostori koji su predmetom ovih koncesija u visokoj su roh bau fazi, a budući koncesionari o vlastitom će trošku izvesti nužne građevinske radove i radove uređenja interijera te opremiti prostor u skladu s potrebama djelatnosti. Svi radovi moraju biti obuhvaćeni Projektom unutrašnjeg uređenja i biti sukladni uvjetima očuvanja i zaštite kulturnog dobra Konzervatorskog odjela u Rijeci.

Zainteresirani gospodarski subjekti mogu, uz prethodnu najavu Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade posjetiti i pregledati lokaciju i pripadajuću okolicu u svrhu procjene investicijskih troškova ulaganja u prostore koji su predmetom davanja koncesije.