Jedriličarski klub „3.maj“ organizira 7. po redu regatu za krstaše „Nautička 2021.“, na kojoj se očekuje 30-tak krstaša s oko 120 učesnika. Start je zakazan u 11.15 sati ispred Riječke luke.

Jedriličarski klub 3. Maj i ove godine organizira za krstaše Nautičku regatu, i to 7. po redu. Regata će se održati u subotu, 25.rujna.“Otvorena klupska regata – Nautička regata” jedna od regata koju organizira jedriličarski klub “3.maj” osnovan 1948. godine.

Regata Nautička 2021

Učesnike regate pozdravio je riječki gradonačelnik Marko Filipović

Učesnike regate pozdravio je riječki gradonačelnik Marko Filipović.

Oglasna ploča za regatu dostupna je na racingrulesofsailing.org., a regatni ured se nalazi na brodu „Savoia“. Regata će se voditi prema Pravilima kako je definirano u Regatnim pravilima WS 2021.- 2024. (RRS). U regati može sudjelovati neograničen broj jedrilica koje posjeduju valjanu plovidbenu dozvolu, te vinjetu HJSa. Svi jedriličari moraju biti učlanjeni u svoje nacionalne saveze. Sve jedrilice natječu se po Open-u, a po želji, mogu se istovremeno natjecati i po KYS premjeru. Startnina se ne naplaćuje.

Nautička regata nalazi se u kalendaru Hrvatskog jedriličarskog saveza. Atraktivna je za gledatelje obzirom na to da su start i cilj regate unutar riječke luke, ispred Gata Karoline riječke. Jedri se na relaciji riječka luka – Bivio – riječka luka. Prva Nautička regata održana je 2015. godine.

Uz organizaciju tradicionalne “Primorske regate” krstaša, težište aktivnosti Jedriličarskog kluba “3. MAJ” je na izobrazbi mlađeg uzrasta budućih jedriličara kroz školu jedrenja. Danas klub broji oko 150 članova svih uzrasta.