Do 30. rujna otvorene su prijave za sudjelovanje u Budi++ radionicama  koje Centar za tehničku kulturu Rijeka organizira za djecu osnovnoškolskog uzrasta.

Zainteresirani mogu odabrati između četiri radionice – Logo početni je radionica namijenjena djeci od 3. do 6. razreda; radionicu Python mogu pohađati učenici od 5. do 8. razreda; STEM 1 je namijenjena učenicima od 3. do 5. razreda, a radionica STEM 2 učenicima od 6. do 8. razreda.

Na radionicama će se obrađivati teme poput elektronike, robotike, programiranja i modeliranja kao i druge srodne teme iz STEM područja. Prijave ostaju otvorene do 30. rujna odnosno do popunjenja grupa, a radionice započinju 4. listopada.

Sudjelovanje u svim radionicama u potpunosti je besplatno za sve sudionike tijekom cijele školske godine i to zahvaljujući financijskoj podršci Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Za prijavu na radionicu potrebno je popuniti prijavnicu, a više informacija o programu dostupno je na web-stranici Centra tehničke kulture Rijeka.