Zaklada Sveučilišta u Rijeci otvorila je prijave za drugu ediciju sveučilišnog case study natjecanja Realizator 2017., osmišljenog i pokrenutog kako bi se studentima približili izazovi s kojima se susreću poduzeća u realnom sektoru.

Radeći na stvarnim poslovnim slučajevima i razvijajući najbolja rješenja za poduzeća, riječki studenti i studentice dobivaju mogućnost prethodno stečeno znanje prenijeti u praksu te razviti konkretne vještine potrebne na tržištu rada.

Drugo izdanje Realizatora sastoji se od startnog, edukativnog i natjecateljskog modula. U natjecanju sudjeluju renomirana hrvatska poduzeća Infobip d.o.o., Jadran galenski laboratorij d.d., Javna ustanova Priroda, Metis d.d.  i Zagrebačka banka d.d., a poslovni slučajevi podijeljeni su u tri tematske kategorije: razvoj poslovnog i marketing plana, inovacija usluga i proizvoda, te projekti društveno odgovornog poslovanja.

Za istaknuti je i povećan fond nagrada koji iznosi 3.000,00 kuna za prvo, 2.000,00 kuna za drugo i 1.000,00 kuna za treće mjesto i to za svaki poslovni slučaj. Partner u projektu, Step Ri znanstveno tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci za najbolje timove osigurao je i izravan ulazak u uži izbor druge generacije besplatnog šestomjesečnog programa podrške i razvoja poslovnih ideja CERIecon Playparka Rijeka. Realizator će kao i prethodna edicija, završiti dinamičnim pitching eventom na kojemu će natjecatelji prezentirati svoja rješenje pred stručnim žirijem u samo par minuta.

Poslovni slučajevi bit će objavljeni na mrežnim stranicama Zaklade Sveučilišta, te predstavljani na otvorenju Realizatora 2. studenog 2017. s početkom u 17 sati u Step Ri znanstveno tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci (Radmile Matejčić 10, Rijeka).

Proglašenje pobjednika održat će se 22. prosinca u Step Ri znanstveno tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci.

Sve dodatne informacije, kao i program dostupni su na web stranici Zaklade Sveučilišta.