Empower Program će se provoditi u razdoblju od 13. do 29. listopada u prostorima Social Innovation Hub @ STEP RI Playpark u zgradi STEP RI-a.

Kroz sedam cjelodnevnih interaktivnih radionica koje uključuju široku paletu tema, od planiranja karijere, prezentacije sebe do kreativnog razmišljanja, sudionici će steći znanja i vještina neophodne za bolje snalaženje na tržištu rada i uspješnije (samo)zapošljavanje.

„Tijekom našeg višegodišnjega rada s nezaposlenima uvidjeli smo da im često nedostaju znanja i vještine neophodne za bolje snalaženje na tržištu rada, zapošljavanje ili samozapošljavanje. Kroz ovu inicijativu želimo ih osposobiti za uspješnije zapošljavanje, a neke od njih i potaknuti da se ohrabre i pokrenu poduzeće ili udrugu“, riječi su Borisa Goloba, direktora STEP RI.

Uz radionice, sudionici IN SITU Empower Programa moći će poslušati i nadahnjujuće online intervjue s osobama koje su pokrenule vlastito poduzeće ili udrugu želeći riješiti ili umanjiti probleme i izazove suvremenog društva. Slušatelji će otkriti što ih je motiviralo da pokrenu „nešto svoje“, te što ih je sve pozitivno i negativno dočekalo na tom putu.

Rok prijave je 2. listopada 2020. Broj mjesta je ograničen. Više informacija na mrežnim stranicama posvećenim IN SITU Empower programu.

IN SITU Empower Program organiziran je u sklopu projekta IN SITU, financiranog iz programa Interreg Središnja Europa (Central Europe), te ga regionalno provode Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci i Grad Rijeka. Projekt IN SITU doprinosi stvaranju infrastrukture za razvoj i podršku društvenim inovacijama i društvenom poduzetništvu s ciljem stvaranja bržeg puta do tržišta rada i samozapošljavanja, kroz rad na osobnim vještinama i razvoju društveno korisnih ideja. Kao rezultat projekta uspostavit će se regionalni IN SITU Centar za društvene inovacije, gdje će osobama u nepovoljnom položaju na tržištu rada biti pružena profesionalna podrška za pokretanje i vođenje poslovanja. Inovativni IN SITU Social Innovation Hub program podrške kreće u studenome 2020.