Od 5. rujna do 8. listopada 2023. otvorene su prijave za ulazak u 15. generacije korisnika u Startup inkubator Rijeka.

Što je Startup inkubator Rijeka?

Startup inkubator Rijeka integralni je dio Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte Grada Rijeke, koji ujedno i upravlja prostorom centra RiHub unutar kojeg inkubator djeluje. Startup inkubator je usmjeren na stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja za samozapošljavanje kroz realizaciju vlastitih poslovnih ideja, podizanje poduzetničkih kompetencija te unaprjeđenje poduzetničke klime u Rijeci.

Svrha Startup inkubatora je pružanje podrške fizičkim osobama koje žele postati poduzetnici u razvoju i realizaciji poslovnih ideja. Podrška se pruža putem edukacija kojima se stječu osnovne poduzetničke kompetencije, konzultacija s mentorima u rješavanju specifičnih izazova, korištenja prostora i prateće infrastrukture centra RiHub, pomoći u uspostavi poslovnog modela i izradi poslovnih planova te drugih vrsta usluga koja su na raspolaganju korisničkim timovima i to u potpunosti besplatno.

Do sada je kroz „Pogon novih ideja“ prošlo čak 549 korisnika s 234 poslovne ideje Od 2019. godine korisnici inkubatora osnovali su 29 poslovnih subjekata na području Rijeke.

Što možete dobiti kao korisnik Startup inkubatora Rijeka?

Besplatni inkubacijski program u trajanju od osam mjeseci uključuje:

 • 35+ radionica i predavanja za stjecanje znanja i vještina koje su vam potrebne kao budućem poduzetniku,
 • radni prostor u centru RiHub s brzim internetom u trajanju od godinu dana,
 • mentorsku podršku u razvoju poslovne ideje: 56 stručnjaka, inovatora i poduzetnika iz raznih područja stoje vam na raspolaganju za individualno savjetovanje i specifična pitanja,
 • stručnu pomoć u izradi, vrednovanju i provedbi poslovnog plana,
 • savjetodavnu podršku u izradi prototipa za inovativne koncepte s komercijalnim potencijalom,
 • povezivanje s potencijalnim investitorima i međunarodnom startup scenom,
 • mogućnost sudjelovanja na nacionalnim i međunarodnim startup natjecanjima,
 • novčane potpore za tri najuspješnija tima generacije namijenjena pokretanju poslovanja u Rijeci.

Tko se može prijaviti?

Startup inkubator namijenjen je isključivo fizičkim osobama koje u trenutku prijave nemaju registriran vlastiti poslovni subjekt. Prijaviti se možete samostalno ili u timu.

Kako se prijaviti?

Prijave se podnose isključivo online putem na startup.rijeka.hr/HR/prijava/ od 5. rujna do 8. listopada 2023. godine.

Treba Vam dodatna podrška?

Želite li više informacija o Startup inkubatoru, inkubacijskom programu, iskustvima korisnika i samom postupku prijave, za vas ćemo dodatno otvoriti vrata u sklopu dva eventa pod istoimenim nazivom – Dani otvorenih vrata, koji će se održati sredinom rujna i početkom listopada. Osim prezentacije rada samog inkubatora i prostora centra RiHub, tom prigodom možete saznati sve što vas dodatno zanima, ne bi li vaša prijava bila cjelovita i što kvalitetnija.

Što treba sadržavati prijava?

Prijava na ovaj javni Poziv uključuje sljedeće:

 • Naziv poslovne ideje
 • Ime i prezime podnositelja poslovne ideje i članova tima
 • Sažetak poslovne ideje
 • Detaljni opis poslovne ideje.

Prijavi se prilažu i osobni podaci (OIB, adresa, e-mail, broj telefona) podnositelja prijave, te životopis/i iz kojih je moguće utvrditi kompetencije svih prijavitelja/članova tima i njihov mogući doprinos razvoju ideje. U prijavu možete ubaciti i skicu rješenja ili nacrt proizvoda, ako se radi o proizvodu i ako s istima raspolažete.

Kako se ocjenjuju prijave?

Prijave ocjenjuje Programsko vijeće Startup inkubatora. Prijavitelji poslovne ideje bit će pozvani na razgovor na kojem će imati priliku prezentirati svoju ideju pred komisijom sastavljenom od predstavnika Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte Grada Rijeke, članova Programskog vijeća i/ili mentora Startup inkubatora. Ocjenjivat će se motiviranost i spremnost tima za razradu ideje te inovativnost, tržišni potencijal i stupanj razrade poslovne ideje za koju je podnesena prijava.

Kad započinje inkubacijski program?

15. generacija korisnika započet će program inkubacije u drugoj polovici listopada 2023. godine, a predviđeni završetak je u lipnju 2024. godine.

Gdje se mogu dobiti dodatne informacije?

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona 051/209 940 ili putem e-maila: startup@rijeka.hr.