U srijedu, 29. ožujka 2017. godine, u 12 sati, u Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka koji se nalazi u prostoru u sklopu Dvorane mladosti, Trg Viktora Bubnja 1, otvara se Američki kutak.

Događaju će prisustvovati gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke Ivan Šarar, ravnatelj Gradske knjižnice Rijeka Niko Cvjetković, predstavnici Veleposlanstva Sjedinjenih američkih država u Zagrebu veleposlanica Nj.E. Julieta Valls Noyes sa suradnicima Christianom Wrightom i Macaom Bahlen, predstavnica Ambasade Sjedinjenih američkih država u Beogradu Stacia Clifton te Kavon Hakimzaden, zapovjednik američkog ratnog broda USS Mount Whitney koji se nalazi na remontu u brodogradilištu Viktor Lenac, sa suradnicima.

Američki kutak, nastao uz potporu Veleposlanstva SAD-a iz Zagreba, dio je svjetske mreže knjižničnih prostora posvećenih američkoj kulturi i načinu života. Gradska knjižnica Rijeka Američki kutak vidi kao kutak s mnoštvom raznolikih aktivnosti, informacija i novih tehnologija koje svi mogu isprobati. Američki kutak Rijeka bit će mjesto za učenje i zabavu.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Iva Balen