U ponedjeljak, 21. lipnja 2021. godine, u 16.30 sati, na Bazenima Kantrida, održat će se svečano otvorenje Europskog juniorskog prvenstva u skokovima u vodu. Predstavnici medija se prilikom dolaska trebaju akreditirati na glavnom ulazu u Bazene Kantrida

Otvorenju EP u skokovima u vodu za juniore prisustvovat će gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, zamjenica gradonačelnika Rijeke Sandra Krpan i pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Zdravko Ivanković, izaslanik predsjednika RH Željko Jovanović, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, podpredsjednik LEN-e Andriy Vlaskov, predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac i Slaviša Bradić, glavni tajnik RSS-a.

Europsko juniorsko prvenstvo u skokovima u vodu održavat će se na Bazenima Kantrida od 21. do 27. lipnja 2021. godine, a okupit će čak 190 natjecateljica i natjecatelja koji dolaze iz 24 države.

Domaćinstvo ovogodišnjeg natjecanja Rijeci je dodijelila krovna europska organizacija za vodene sportove LEN krajem veljače ove godine, a organizatori natjecanja su Riječki sportski savez i Klub skokova u vodu „Primorje 2010″.
Europsko juniorsko prvenstvo u skokovima u vodu u Rijeci se održalo i 2016. godine kada je na Bazenima nastupilo ukupno 176 natjecateljica i natjecatelja iz 28 zemalja.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Gordana Brkić Žagar