U subotu, 25. veljače 2017. godine, u 9.30 sati, u Centru Zamet, održat će se otvorenje izložbe pasa Cacib 2017.
Događaju će prisustvovati gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i predsjednik Sportskog kinološkog kluba Rijeka predstavnik Hrvatskog kinološkog saveza Igor Dokoza.

U dva izložbena dana u Centru Zamet bit će izloženo oko 1700 pasa, predstavnika 116 pasmina, čiji izlagači dolaze iz 23 zemlje. I ove će godine biti moguće vidjeti neke od rijetkih pasmina, poput majmunskog pinčera, boseškog ovčara, japanskog španijela, porculanskog goniča i mnogih drugih. Četveronožne ljubimce ocjenjivat će 13 istaknutih kinoloških sudaca iz Hrvatske i inozemstva.

Ulaznica na CACIB 2017. za djecu je besplatna, dok za odrasle stoji 10 kuna. Sav prihod od ulaznica bit će doniran udruzi Veliko srce malom srcu.

U subotu 25. veljače dodjeljivat će se i Cruft’s kvalifikacija, a psi koji osvoje ovu kvalifikaciju imat će pravo sudjelovati na najvećoj svjetskoj izložbi pasa Cruft’s koja se održava u Birminghamu u Engleskoj.

Zbog održavanja Međunarodne izložbe pasa, na području Zameta doći će do izmjene režima prometovanja u ulicama Ivana Zavidića, Bože Vidasa i Ante Pilepića koje će se preregulirati iz dvosmjernih u jednosmjerne pa se građani mole za razumijevanje.

Zbog privremene regulacije prometa, u subotu, 25. veljače 2017. godine bit će ukinuta i autobusna linija 2A.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Iva Balen