U ponedjeljak, 24. lipnja 2024. godine, u 16 sati, u prizemlju Dječje kuće u Art-kvartu Benčić, održat će se otvorenje Rijeka Annual International Youth Summita – RAIYS.

Na otvorenju će se okupljenima obratiti zamjenica gradonačelnika Grada Rijeke Sandra Krpan i ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici Tić Rijeka Dario Kulišić.

Događaju će prisustvovati Iva Erceg pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade i Karla Mušković, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unapređenje kvalitete života te nastavnici i učenici koji sudjeluju u programu.

Rijeka Annual International Youth Summit – RAIYS (Godišnji međunarodni samit mladih)  je međunarodni susret mladih u dobi od 12 do 16 godina, koji će se održati od 24. do 29. lipnja 2024. godine, a koji je od 2016. godine posvećen kreativnosti i miru.

U ovom trećem po redu kampu, 40-ak mladih iz različitih dijelova svijeta učit će od međunarodnih stručnjaka, izmjenjivati iskustva, družiti se i upoznavati različite kulture. Cilj susreta je otvaranje dijaloga o miru i kreativnosti kroz aktivnosti koje motiviraju i osnažuju mlade da budu aktivni građani.

Događanje organiziraju Grad Rijeka i Centar za pružanje usluga u zajednici Tić Rijeka.

Suradnica za odnose s medijima
Iva Balen