U hotelu Bonavia održava se prvi ovogodišnji Wine EnoGASTRO Vip Event na kojem su se s ciljem promocije svojih proizvoda okupili izlagači iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Dantes Begić, u ime organizatora Dantes Begić – Ricerca Mercato istaknuo je kako se ovaj event održava u Rijeci već sedmu godinu te kako je riječ o događaju koji doprinosi jačanju turističke pozicije Rijeke, Kvarnera i cijele Primorsko-goranske županije.

„Ove godine imamo 55 izlagača iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine i tijekom dana očekujemo veliki broj posjetitelja. Pripremili smo i zanimljiva i edukativna predavanja i vjerujem da ovakvi događaji doprinose razvoju turizma i ugostiteljstva našeg područja, a zaista imamo što za ponuditi i svi zajedno možemo pričati jednu lijepu priču“, istaknuo je Dantes Begić.

U sklopu programa otvorenja izlagačima i posjetiteljima obratili su se i riječki gradonačelnik Marko Filipović; zamjenik župana Primorsko-goranske županije Petar Mamula; direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa; direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov i potpredsjednik Obrtničke komore Primorsko-goranske županije Hrvoje Margan.

Gradonačelnik Filipović čestitao je organizatorima na trudu i radu, dodavši kako se uspješnost eventa ogleda i u činjenici da svake godine okuplja sve veći broj izlagača. „Uz brojne druge, ovaj event okuplja veliki broj izlagača iz naše regije što omogućuje posjetiteljima da krenu na putovanje eno-gastronomskom ponudom našeg kraja“, rekao je Filipović i istaknuo kako brojke pokazuju stalni rast broja turista i turističkih noćenja u Rijeci što je razloga da se i dalje radi na razvoju destinacije. „Važno je razvijati kreativan proizvod, a smatram da ovakva događanja idu u prilog tome, jer i samim izlagačima omogućuju razmjenu iskustva i ideja što sigurno utječe na finalno plasiranje proizvoda čime jača naša turistička ponuda“, rekao je Filipović.

U sklopu programa tijekom dana bit će organizirane brojne zanimljive radionice i predavanja, a uz druženje s izlagačima posjetitelji će na velikoj gastro edukacijsko-degustacijskoj prezentaciji imati priliku kušati mnogobrojna vina sljubljena s gastro ponudom prisutnih izlagača.

Wine EnoGASTRO Vip Event održava se uz potporu Hrvatske turističke zajednice, Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke, TZ Kvarnera i TZG Rijeke i Obrtničke komore Primorsko-goranske županije kao i nekoliko općina, gradova i turističkih zajednica sa područja Primorsko-goranske županije dok su pokrovitelji projekta Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede.