U dvorani Centra Zamet otvoreno je 22. Međunarodno otvoreno prvenstvo Hrvatske u karateu – Croatia Open  u kojem sudjeluje 1550 učesnika, odnosno 194 kluba iz 23 zemlje.

Organizator natjecanja je Hrvatski karate savez uz tehničku organizaciju Karate kluba TAD Rijeka, a potporu natjecanju daje i Grad Rijeka.

Natjecanje su otvorili gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek, predsjednik Karate kluba TAD Rijeka Miroljub Berak, predsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba Vjekoslav Šafranić i glavna tajnica Zajednice sportova Primorsko-goranske županije Katja Luketić.

„Rijeka se već mnogo puta dokazala kao ozbiljan i kvalitetan organizator vrhunskih sportskih priredbi i drago mi je što imamo priliku ugostiti sportaše iz 23 europske zemlje. U Rijeci djeluje sedam karate klubova, a ovim se sportom aktivno bavi više od 1000 mladih iz grada i okolice. Očekuju nas dva vrlo aktivna i uspješna sportska i natjecateljska dana u kojima ćemo vidjeti najbolje od najboljih. Siguran sam da ćete u Rijeci i u ovoj prekrasnoj dvorani imati kvalitetne uvjete te da ćete ostvariti dobre rezultate“, rekao je gradonačelnik Filipović i poželio svim sportašima puno uspjeha i sportske sreće.

Počasnim gostima turnira, među kojima i riječkom gradonačelniku uručene su prigodne plakete.

Tijekom dva dana trajanja natjecanje će se održati u različitim kategorijama, od cicibana, odnosno djece od 8 godina pa sve do seniora.