Prigodnim skečem The Ice Skating World Championship, riječke škole glume na engleskom jeziku TRY theatre, i besplatnim klizanjem za sve posjetitelje od 14 do 20 sati započele su dvomjesečne aktivnosti riječkog klizališta Morska pahuljica.

Na radost brojnih Riječana, tvrtka Forum ugostiteljstvo iz Rijeke u suradnji s Gradom Rijekom organizirala je aktivnosti na klizalištu Morska pahuljica smještenom na Gatu Karoline Riječke. Klizalište će biti otvoreno do 15. siječnja 2017. godine.

Aktivnosti Klizališta najavili su savjetnica za predškolski odgoj Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke Tea Mičić, ravnatelj Doma mladih Rijeka Goran Gračanin, Ines Boban Štiglić iz Turističke zajednice grada Rijeke, voditelj klizališta Andrej Radalj, Katia Pastorčić ispred tvrtke Forum ugostiteljstvo i glavni stručnjak za tehnologiju u Rafineriji nafte Rijeka Senad Bešić.

Osim što doprinosi posebnom blagdanskom ugođaju, klizalište je mjesto gdje školarci tijekom zimskih praznika mogu kvalitetno provesti vrijeme pod nadzorom stručnog osoblja.

Kao i dosadašnjih godina, Grad Rijeka je u organizaciji Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo omogućio besplatno klizanje i najam klizaljki učenicima riječkih škola. Radno vrijeme Klizališta za škole s područja grada Rijeke bit će radnim danom od 8 do 16 sati.

Sva djeca s područja grada Rijeke mogu besplatno pohađati i Školu klizanja. Prijave započinju 12. prosinca u Domu mladih, a djeca koja nemaju svoje klizaljke moći će ih unajmiti na Klizalištu po cijeni od 10 kuna. Više informacija o prijavama može se pronaći na stranici Doma mladih.

Građanima su na raspolaganju termini u popodnevnim satima, točnije radnim danom od 16 do 22 sata, a subotom i nedjeljom od 10 do 22 sata. Cijena sata klizanja je 20 kuna, a cijena najma klizaljki je 10 kuna. Povoljnije klizanje moguće je uz kupnju dnevnih, vikend, tjednih ili mjesečnih karti.

Najmlađe sugrađane vjerojatno će posebno razveseliti doček svetog Nikole uz prigodan program i podjelu darova, a njegov je dolazak na klizalište planiran 6. prosinca u 18 sati.

Sve obavijesti i informacije o programima koji će se održavati mogu se pronaći na stranici Klizališta.

Sponzorsku podršku programima pružila je INA Grupa, a njezin predstavnik Senad Bešić izrazio je zadovoljstvo zbog podržavanja klizališta Morska pahuljica zajedno s tvrtkom Forum i Gradom Rijeka, što je omogućilo 14. sezonu klizanja u našem gradu.

Polaznici riječke škole glume na engleskom jeziku TRY theatre prigodnim su skečem The Ice Skating World Championship otvorili klizalište Morska pahuljica, a klizanje je danas od 14 do 20 sati besplatno za sve posjetitelje.

(A.S.)