U organizaciji Veslačkog kluba „Jadran“ Rijeka, a u suradnji s Hrvatskim veslačkim savezom, u dvorani Centra Zamet održano je Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima – Croatia Indoor 2023.

Otvoreno prvenstvo Hrvatska u ergometrima jedno je od najmasovnijih veslačkih natjecanja u Hrvatskoj, te jedno od tri veslačka natjecanja u Hrvatskoj koje je uvršteno i u kalendar svjetske veslačke federacije FISA-e što potvrđuje visoki tehnički i natjecateljski nivo natjecanja.

Ove godine na natjecanje je stiglo oko 450 natjecatelja iz Srbije, Crne Gore, Italije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske, uključujući i cijelu hrvatsku i slovensku veslačku reprezentaciju. Hrvatske veslače predvodili su braća Sinković, sestre Jurković i Damir Martin, vrhunski veslači s ostvarenim uspješnim rezultatima na domaćim i inozemnim natjecanjima.

Na ovogodišnjem, petnaestom po redu natjecanju snage su odmjerili veslači u kategorijama kadeta, juniora i seniora.

Podršku veslačima na ovom važnom natjecanju došao je dati i riječki gradonačelnik Marko Filipović.

U svojim začecima ovo natjecanje bilo je puno skromnije, namijenjeno uglavnom natjecateljima iz regionalnih klubova, no kontinuiranim unapređenjima u prvom redu u segmentu organizacije i tehnike, broj natjecatelja i njihov interes je iz godine u godinu rastao pa tako od 2015. godine takmičenje ima međunarodni karakter.