Gradski prometni centar Rijeka prometa obavještava javnost da tijekom nastupajućeg vikenda započinju radovi na dijelu trase buduće ceste D-403 od Čvora Škurinje do sjevernog portala tunela Podmurvice. Privremena regulacija prometa postavljat će se 28. i 29. studenog 2020. godine.

Privremena signalizacija-D403 Cvor Skurinj trasa prometovanjaZa vrijeme uspostave privremene regulacije prometa i kasnije, semafori na Čvoru Škurinje na spoju s obilaznicom bit će u funkciji te će raditi u redovnom režimu rada.

U skladu s novom regulacijom prometa, na pojedinim dionicama Čvora Škurinje promet će biti sužen na jedan prometni trak pa se upozoravaju svi vozači da poštuju privremenu prometnu signalizaciju te da u zoni preregulacije prometa smanje brzinu i povećaju oprez.

Planirana državna cesta DC 403 povezat će postojeći čvor Škurinje na riječkoj obilaznici i zapadni dio luke Rijeka – kontejnerski terminal Zagrebačka obala.
Projekt vrijedan 520.010.000,00 kn se financira bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativni program: Konkurentnost i Kohezija 2014. – 2020.