Roditelji učenika Osnovne škole “Fran Franković” na Drenovi pokrenuli su akciju “Pametne ploče za suvremenu edukaciju” s ciljem da svaka učionica škole bude opremljena pametnim pločama.

Osnovna škola Fran Franković

Osnovna škola Fran Franković (autor fotografije snimljene dronom je Raul Jereb)

Akcija je zamišljena tako da roditelji za svako dijete uplate po sto kuna, ali i da istovremeno motiviraju tvrtke u kojima rade, kao i širu zajednicu da se i oni uključe. Planiraju organizirati i crowdfunding kampanju. Ukupno se planira kupiti 14 pametnih ploča, a vrijednost investicije premašuje iznos od 200.000,00 kuna.

Evo što roditelji svojom inicijativom poručuju medijima:

“Smatramo da hrvatski obrazovni sustav ima vrhunske profesore i učitelje, ali alati pomoću kojih to znanje trebaju prenositi na učenike nisu u skladu s vremenom u kojem živimo. Stoga ovu našu zamolbu možete shvatiti i kao ulaganje u budućnost, jer će za 4-8 godina ova djeca izaći iz srednje škole i možda se zaposliti baš u vašoj tvrtki. Molimo vas da podržite ovu akciju, makar i simboličnim iznosom, jer i najmanji iznos nam pomaže da budemo stepenicu bliže ostvarenju našeg cilja. Budite zajedno s nama dio rješenja, a ne dio problema“.

Drenovska škola koja ove godine slavi 30 godina svojeg postojanja ima šestotinjak učenika i ukoliko se svi njihovi roditelji angažiraju smatraju da će akcija uspjeti. Plan je da akcija traje do 31. listopada, a krenula je prije nekoliko dana.

Na kraju akcije, bit će objavljena lista svih donatora, a u kampanju će se uključiti i učenici izradom zahvalnica.

Svi koji žele pomoći roditeljima OŠ Fran Franković mogu se obratiti školi ili uplatiti donaciju na broj računa: OŠ Fran Franković, Ivana Žorža 17A, 51000 Rijeka, IBAN:HR3924020061100110373, model: 00, poziv na broj: 09-2017, opis plaćanja: donacija za pametne ploče.