Bazeni Kantrida obilježavaju 24. srpnja 2013. godine, pet godina rada. Kompleks je građen u pet faza, od kojih je posljednja završena u lipnju 2011. godine.

Bazeni se kontinuirano koriste za plivanje, vaterpolo, sinkronizirano plivanje, skokove u vodu, ronjenje i triatlon, a osim profesionalnih sportaša bazene koriste djeca za poduku u plivanju, umirovljenici, udruge osoba s invaliditetom te građanstvo za rekreaciju.

Tijekom gradnje sportski program je bio u neprestanom kontinuitetu. Na ukupno 12.707,90 m² prostire se pet plivališta koja zauzimaju površinu od 4.644,85 m²: Olimpijski bazen 1/ dvoransko plivalište, Olimpijski bazen 2/ otvoreno plivalište, Bazen za skokove u vodu, Bazen 25m i Dječji bazen.
Bazeni Kantrida osim plivališta sadrže i fitness prostore, wellness, dvorane, uredski prostori, ambulantu, tribine, toranj, strojarnica, energana, pomoćne prostore, sunčalište, garažu, blagajnu, recepciju, trgove i javno stepenište, šetnicu i plažu te komercijalne prostore: caffe barove, prodavaonice i restoran.

Kompleks je do sada dobio nekoliko nagrada pa je tako 2009. godine dobivena brončana medalja u kategoriji objekata za vodene sportove od strane Međunarodnog udruženja upravljača sportskih objekata i Međunarodnog olimpijskog odbora kao i posebno priznanje (IPC Distinction) Međunarodnog paraolimpijskog odbora za prilagođenost objekta osobama s invaliditetom.
Od strane Hrvatske turističke zajednice i sustava Turističkih zajednica 2011. godine Bazeni Kantrida dobili su u sklopu akcije Plavi cvijet posebno priznanje za plažu Ploče, a 2012. godine u sklopu akcije Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku, dodijeljena je nagrada za najbolju plažu u kategoriji urbane/mjesne plaže.
Plaža Ploče već treću godinu zaredom dobila je Plavu zastavu, poznatu eko markicu koja promiče ekološki standard i standard kvalitete života. U sklopu projekta Najbolje u Hrvatskoj 2013. – Izabrali građani u kategoriji sporta Primorsko-goranske županije Bazeni Kantrida zauzeli su drugo mjesto.

Namjena Bazena Kantrida prvenstveno je za vodene sportove i to plivanje, vaterpolo, sinkronizirano plivanje, skokove u vodu, ronjenje i triatlon. Bitno je istaknuti da je 2008. godine Bazene Kantrida koristilo 11, a do lipnja 2013. godine 16 sportskih klubova na javnim potrebama što predstavlja rast od 45%. U segmentu nesportskih udruga 2008. godine kompleks je koristilo 18, a do lipnja 2013. godine 34 udruge na javnim potrebama što je rast od 89%. Za istaknuti je i programe Rijeka pliva, Rijeka skače, program poduke u plivanju za djecu u ustanovi Dječji vrtići Rijeka, umirovljenici te udruge osoba s invaliditetom i druge. Sve veći iskaz pojavljuje se u kategoriji ugovornih obveznika pa je tako 2008. godine bilo 34, a do ljeta 2013. godine već 29 poslovnih subjekata (sportski tuzemni i inozemni klubovi, reprezentacije, tvrtke, udruge van javnih potreba, sportska rekreacija).
U segmentu korištenja od strane građanstva vidljivo je izrazito povećanje tijekom petogodišnjeg rada objekta, pa je tako od 2008. godine do kraja 2012. godine povećanje u iznosu od 303%, a već tijekom prvih šest mjeseci kapacitet Bazena Kantrida od strane građana iznosi 23.561 ulaza. Ukupno od otvaranja do sredine lipnja 2013. godine zabilježeno je 1.355.543 ulaza u plivališta u sklopu sportskih sadržaja kompleksa. Cijena dnevne ulaznice iznosi 10 kuna za djecu, studente, umirovljenike i osobe s invaliditetom, a za odrasle 20 kuna. Građanstvo prosječno može koristiti 7 sati plivališta, a na tjednoj bazi to iznosi 47 sati. Mjesečna ulaznica za djecu, studente, umirovljenike i osobe s invaliditetom iznosi 100, a za odrasle 200 kuna. Prosječni broj sati korištenja plivališta koja su ponuđena za građanstvo iznosi 235 sati. U ponudi je i Poklon bon Bazena Kantrida u iznosima od 100 i 200 kuna. Bazene Kantrida koriste sve ciljne skupine počevši od 8 mjeseca života pa sve do umirovljeničke dobi.
Već u prvih šest mjeseci od kada su Bazeni Kantrida započeli s radom održalo se veliko sportsko natjecanje, Europsko prvenstvo u plivanju u kratkim bazenima, a u sljedećim godinama održao se Final four eurolige i Final four Jadranske lige te Primorje sinkro kup, Comen Cup za skokove u vodu, Europsko prvenstvo u vaterpolo do 18 godina i druga natjecanja. Važno je istaknuti da je od otvaranja kompleksa pa sve do lipnja 2013. godine održano više od 1.600 lokalnih, nacionalnih i međunarodnih natjecanja tj. oko 320 natjecanja u godinu dana i to u vaterpolu, plivanju, sinkroniziranom plivanju te skokovima u vodu. Za istaknuti je da su se na Bazenima Kantrida održavale Riječke ljetne noći, vodeni mjuzikl Chicago na Kantridi, Aeromiting, Izbor sportaša godine, predstavljanje knjiga, razni koncerti u sklopu natjecanja te Homo si teć.
Kompleks je poslužio za snimanje priloga Novog lista Ljeto i natjecanje osnovnih škola Naj, snimanje reklama za međunarodnu internetsku mrežu, slovenski časopis, kalendar Riječki dečki te međunarodnu prodajni lanac. Također, održala se izložba Crveno 2, različite humanitarne akcije, snimanje reportaže američke novinarke Ashley Colburn, posjet predsjednika RH Ive Josipovića, Međunarodna konferencija upravljača infrastrukturom za sport i slobodno vrijeme te 12. Hrvatsko savjetovanje u obuci neplivača. Kompleks je snimljen uz druge hrvatske prostore za film „Turizam bez zapreka“ koji je na 51. International Tour Film Festivalu – Lecce/Italy 2013., održanom u lipnju 2013. godine, ocijenjen od strane međunarodnog žirija festivala te je dobio posebnu nagradu za režiju.
Posebnosti kompleksa ogledaju se i u ponudi kongresnih prostora, organizaciji dječjih rođendana, dolascima stranih sportskih grupa i to iz Japana, Danske, Slovenije, Norveške, Izraela, Austrije, Njemačke, Švedske, Latvije, Južnoafričke republike, Turske i Tunisa.
Bazeni Kantrida svakodnevno održavaju visoke standarde u upravljanju, održavanju i čišćenju, a posebice vodenih ploha. Informacije o navedenom dostupne su svakodnevno tako da građani u svakom trenutku mogu saznati temperaturu vode i zraka kao i mikrobiološku ispravnost vode. O samom kompleksu može se više saznati na www.rijekasport.hr .