Na Korzu se održava dvodnevna prodajno-izložbena manifestacija koja je u Rijeku donijela okuse, mirise i zvukove Zagorja.

“100% zagorsko” posjetiteljima nudi raznovrsne proizvode sa zagorskih brega, predstavlja tradicionalne zagorske običaje te promovira Zagorje kao turističku destinaciju s bogatom ponudom, kulturnom baštinom i manifestacijama te rekreativnim sadržajima.

Sajam, koji se u Rijeci održava po peti puta, danas će biti otvoren do 22 sata, dok će se u subotu moći posjetiti od 8 do 15 sati. Pedesetak izlagača, među kojima obiteljska poljoprivredna gospodarstva, muzeji, medicinsko-rehabilitacijske ustanove, nudi poznate zagorske proizvode kao što su štrukli, mlinci, rakije, mesne prerađevine, voće i povrće, proizvode od mlijeka, buče, meda, drva, od kojih su mnogi zaštićeni pod UNESCO-om i Europskom unijom. Također, građani na Korzu mogu vidjeti krapinske praljude, provozati se kočijom te uživati u glazbenom nastupu folklornog ansambla Zabok.

Sajam su obišli i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel sa svojim zamjenikom Markom Filipovićem te krapinsko-zagorskim županom Željkom Kolarom.

„Riječani su nas sjajno primili kao i svake godine, nadam se da će kroz ova dva dana uživati u kvaliteti naših proizvoda i kulturno-zabavnom programu“, rekao je Kolar, najavljujući kako bi iduće godine kao glavna atrakcija u Rijeku trebale stići glazbene orgulje sastavljene od drvenih udaraljki.

Gradonačelnik Obersnel naveo je kako o uspjehu ove manifestacije i kvaliteti izloženih proizvoda govore brojni upiti Riječana koji se kroz godinu interesiraju o održavanju zagorskog sajma. „Interes ljudi je velik, kao što se može vidjeti prema ispunjenom Korzu, a u razgovoru s prodavačima sam saznao da je dosta njih prodalo sve što su donijeli, pa će za sutrašnji dan morati naručivati još“, kazao je Obersnel, zahvalivši se Krapinsko-zagorskoj županiji i županu na još jednoj smotri u Rijeci, kao i na donaciji drvenih igračaka dječjem vrtiću Mavrica na Pehlinu.

Organizatori ovog događanja su Krapinsko-zagorska županija i Turistička zajednica KZŽ, uz partnerstvo Grada Rijeke.