Zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović gostuje na poslovnim forumima u prijateljskim kineskim gradovima Ningbou i Dalianu.

Na poziv gradonačelnika prijateljskog kineskog grada Ningboa, Qiu Dongyao i predsjednice Svekineske narodne organizacije za uspostavu prijateljskih odnosa s inozemstvom, Li Xiaolin, u radu Forumu gradonačelnika u okviru platforme „17+1“ sudjeluje zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović. CEEC Mayors Forum u Ningbou

Forum gradonačelnika i predstavnika lokalnih vlasti održava se od 6. do 8. lipnja 2019. godine. Tema za razgovor je: „Novi koncept za novi razvoj“. U panelu sudjeluju predstavnici lokalnih vlasti iz Rumunjske, Srbije, Crne Gore, Litve, Slovačke, Mađarske, Poljske i Hrvatske.

Pridajući veliku važnost suradnji s Europom, posebno zemljama srednje i istočne Europe, Kina sustavno ulaže napore za produbljivanjem suradnje na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini. Tako i Pokrajina Liaoning, u kojoj se nalazi i Dalian, grad prijatelj Rijeke od 2006. godine, od 10. do 12. lipnja organizira 5. sastanak radnih grupa, s namjerom razmjene iskustava u sklopu inicijative „17+1“.

Zamjenik gradonačelnika Filipović imat će svoje izlaganje na temu „Investicijski potencijali Rijeke“ u sklopu dijela programa posvećenog „Gospodarskoj i trgovinskoj promociji“, u utorak, 11. lipnja 2019.

The Fifth Work Groups Meeting of China-CEEC Association of Provincal Governors u Dalianu

Otvorenje poslovnog skupa CEEC Association of Provincial Governors u Dalianu

U sklopu tog programa bit će prikazan i promotivni film projekta „Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020. godine“.

Na susretu predstavnika lokalnih vlasti Suradnje „17+1“ u Dalianu bit će nazočan i veleposlanik Republike Hrvatske u Narodnoj Republici Kini mr. sc. Dario Mihelin.

Skip to content