Rijeka sport obavještava korisnike Bazena Kantrida da su od 15. veljače plivališta dostupna za treninge korisnicima svih dobnih skupina. Također, bazeni su dostupni i građanima za rekreaciju u terminima koji se mogu provjeriti na stranici Rijeka sporta.

Sportski klubovi mogu koristiti sve svoje termine u punom kapacitetu kako je to bilo prije zatvaranja (studeni 2020. godine). Klubovi su dužni organizirati rad svih grupa uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera, a informacije o točnim terminima treninga korisnici će dobiti od matičnog sportskog kluba.

Jasno, svi korisnici bazena moraju se pridržavati epidemioloških mjera koje propisuje Stožer, a to su:

  • službeno osoblje prilikom dolaska mjerit će tjelesnu temperaturu korisnika (korisnicima s tjelesnom temperaturom iznad 37,2˚C neće biti dozvoljen ulazak u objekt);
  • obavezno upisivanje korisnika u evidencijske liste koje će dobiti na recepciji;
    minimalno zadržavanje korisnika u prostorima svlačionica;
  • tuširanje shodno trenutnim mjerama nije dozvoljeno;
  • obavezno pridržavanje propisanog razmaka od najmanje 2m;
  • pravilno nošenje maski za lice u svim prostorima objekta osim tijekom aktivnosti u bazenu.

Inače, kompleks Bazeni Kantrida sastoji se od pet plivališta – dva olimpijska bazena, bazena za skokove u vodu s bazenom za relaksaciju, bazena od 25m te dječjeg bazena. Tu su i fitness, wellnes, javna garaža, plaža, šetnica, sunčališta, ugostiteljski objekti, prostorije za sportske udruge/klubove, dvije manje kongresne prostorije, uredske prostorije i javni trgovi.

Posljednjih je godina, prije pandemije koja je bitno ograničila njegovu upotrebu, kompleks bilježio oko 300.000 ulazaka korisnika godišnje.

Bazeni Kantrida prvenstveno su namijenjeni za obavljanje treninga i natjecanja u vodenim sportovima i to u plivanju, sinkroniziranom plivanju, plivanju s perajama, vaterpolu, skokovima u vodu, ronjenju i triatlonu. No, jednako tako, oni su mjesto rekreacije i bavljenja sportom svih građana Rijeke i okolice.

Bazeni Kantrida

Bazeni Kantrida

Nagrade

Kompleks je po izgradnji dobio i razne nagrade kao što su brončana medalja u kategoriji objekata za vodene sportove od strane Međunarodnog olimpijskog odbora (IOC) i Međunarodnog udruženja za sportske i rekreacijske objekte (IAKS) 2009. godine te posebno priznanje (IPC Distinction) od strane Međunarodnog paraolimpijskog odbora koje se uručuje sportskim objektima prilagođenima osobama s invaliditetom 2009. godine.

Plaža Ploče je pak u sklopu akcije Plavi cvijet dobila posebno priznanje u kategoriji najbolje uređene javne plaže 2011. godine, u sklopu akcije Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku dobila je nagradu za najbolju plažu u kategoriji urbane/mjesne plaže, a u akciji Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku koju organizira Hrvatska gospodarska komora 2012. godine.

Također, Bazeni Kantrida zauzeli su drugo mjesto u kategoriji sporta u projektu “Najbolje u Hrvatskoj – izabrali građani˝ od strane građana Kvarnera tj. Primorsko-goranske županije, u 2013. godini te prvo mjesto u kategoriji sporta u projektu “Najbolje u Hrvatskoj – izabrali građani˝ od strane građana Kvarnera tj. Primorsko-goranske županije, u 2014. godini.

Bazeni Kantrida

Bazeni za skokove u vodu

Gradnja kompleksa

Kompleks je bio tehnički zahtjevan projekt koji se izvodio u 5. faza; od ožujka 2005. do 2. lipnja 2011. godine. Sagrađen je na Kantridi, na samom moru, a izgradnjom ovog kompleksa Rijeka je po prvi puta dobila i bazen za skokove u vodu. U realizaciju ovog projekta Grad Rijeka uložio je 303 milijuna kuna, a gradnja novih bazena omogućila je otvaranje novih sportskih klubova i značajan rast članova u postojećim klubovima.

Kompleks krasi i pomični krov iznad dvoranskog olimpijskog bazena, a u cijelosti (od trga nad garažom do plažnog pojasa) prilagođen osobama s invaliditetom.