Gradonačelnik Vojko Obersnel sa suradnicima podijelio je diplome sudionicima prvog ciklusa škole plivanja “Rijeka pliva”, koji je uspješno završilo 246 djece iz pet riječkih osnovnih škola.

Cilj projekta kojeg su osmislili Plivački klub “Primorje – Croatia osiguranje” i Odjel gradske uprave za odgoj i školstvo jest do kraja školske godine poučiti vještini plivanja učenike drugih razreda riječkih gradskih osnovnih škola.

U prvom ciklusu projekta “Rijeka pliva” učili su i naučili plivati učenici drugih razreda iz osnovnih škola “Gelsi”, “Kantrida”, “Podmurvice”, “San Nicolo” i “Zamet”. Prvi tečaj plivanja u sklopu kojeg je za učenike organizirano deset sati obuke plivanja, odnosno 5 puta po 2 školska sata,trajao je od 6. listopada do 12. prosinca. Grad Rijeka sufinancirao je u ovoj godini projekt “Rijeka pliva” s ukupnim iznosom do 95 tisuća kuna.

Školarce i njihove učitelje pozdravili su voditeljica projekta Katarina Jusup Dodig, predsjednik Plivačkog kluba „Primorje – Croatia osiguranje“ Marin Glavočić i gradonačelnik Obersnel, koji je s pročelnicom Odjela za odgoj i školstvo predstavnicima razreda i učiteljicama podijelio diplome.

Uz priznanja, svaki je razred dobio i maskotu Valka, kao podsjećanje na prvi veliki sportski događaj u novosagrađenim Bazenima Kantrida, netom završeno Europsko prvenstvo u plivanju u kratkim bazenima. Diplome kao zahvale za pomoć pri realizaciji projekta, uručene su i predstavnicima Autotroleja i Rijeka sporta koji su pomogli u realizaciji ovog projekta.
Svaka se škola predstavila svojim scenskim programom, a to što su naučili na tečaju plivanja učenici su pokazali u štafeti 4×25 metara slobodno, u kojoj su svakoj školi predstavljala dva dječaka i dvije djevojčice.

Ovaj hvale vrijedan projekt nastavlja se i dalje, a do kraja školske godine planirano je da Školu plivanja završi 1071 učenik iz 49 drugih razreda osnovnih škola čiji je osnivač Grad Rijeka.