U srijedu, 31. svibnja 2017. godine, u 10 sati, na Plaži Ploče, održat će se podizanje Plave zastave.

Događaju će prisustvovati gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, pročelnik Odjela za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem Grada Rijeke Srđan Škunca, voditeljica programa Plava zastava i Zeleni ključ Marinka Kutle te učenici Osnovne škole Kantrida koji će izvesti prigodni program prilikom podizanja zastave.

Riječka Plaža Ploče Plavu zastavu ima od 2011. godine. Uz Plažu Ploče, Plavu zastavu od 2010. godine nosi i plaža za osobe s invaliditetom Kostanj.

Plava zastava za plaže i marine je međunarodni ekološki program zaštite okoliša mora i priobalja, čiji je prvenstveni cilj održivo upravljanje i gospodarenje morem i obalnim pojasom, a jamči očuvanu okolinu, čistoću mora i plaže, dobro uređenje i visoku kvalitetu usluge.

Plava zastava predstavlja u svijetu iznimno cijenjenu turističku oznaku, koju brojni turisti uzimaju kao glavni kriterij pri odabiru svoje destinacije ljetovanja. Ona ukazuje na čiste uredne, sigurne i dobro održavane plaže i marine, te predstavlja

kao takva najpriznatiji model ekološkog odgoja, obrazovanja i obavještavanja javnosti te ujedinjuje turistički sektor i sektor zaštite okoliša na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini.

Grad Rijeka održava ukupno 22 plaže i to 13 plaža na Kantridi i Kostabeli: “Preluk”, “S” zavoj, Akademija, za osobe s invaliditetom -Kostanj, Lungo mare, Skalete, Bivio, Razbojna, Ploče, Villa Nora, Igralište, Igralište zapadno- (plaža za pse), Brgudi, te 9 plaža na Pećinama: Brajdica (plaža za pse), Križić, Sablićevo, Vila Olga, Park hotel, plaža Glavanovo, Srebrena, Ružićevo i  Grčevo.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Iva Balen

Skip to content