Od 18. lipnja do 21. rujna 2018. godine Grad Rijeka će temeljem svog Socijalnog programa zaprimati zahtjeve za dodjelu poklon-bona za preuzimanje rabljenih školskih knjiga te novih školskih knjiga, zatim za podmirenje mjesečnih troškova organizirane marende i obroka u produženom/cjelodnevnom boravku učeniku OŠ u 100% iznosu te za dodjelu jednokratne novčane pomoći redovitom učeniku srednje škole ili studentu u 2018./2019. godini.

Zahtjevi će se zaprimati radnim danom od 8.30 do 15.30 u šalter-sali Gradske uprave, Titov trg 3.

Poklon-bon za školske knjige učeniku OŠ u 2018./2019.

Koja je visina iznosa poklon-bona? Tko može ostvariti pravo na pomoć?

Poklon-bon u iznosu od 500 kn za školske knjige učenika od 1. do 4. razreda OŠ ili u iznosu od 1 000 kn za školske knjige učenika od 5. do 8. razreda OŠ može ostvariti dijete iz kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade pri Centru za socijalnu skrb Rijeka.

Poklon-bon u iznosu od 250 kn za školske knjige učenika od 1. do 4. razreda OŠ ili u iznosu od 500 kn za školske knjige učenika od 5. do 8. razreda OŠ može ostvariti:

 • dijete iz kućanstva u kojem isključivo žive jedan roditelj i dijete/djeca a čiji su prosječni mjesečni prihodi u zadnja tri mjeseca niži od cenzusa prihoda koje je utvrdio Grad Rijeka za jednoroditeljska kućanstva (cenzus za dvočlano kućanstvo 3480 kn, tročlano kućanstvo 4680 kn, četveročlano kućanstvo 6000 kn, brojnija kućanstva + 840 kn za svakoga dodatnog člana),
 • dijete iz kućanstva čiji su prosječni mjesečni prihodi u zadnja tri mjeseca niži od cenzusa prihoda koje je utvrdio Grad Rijeka za pojedini broj članova kućanstva (cenzus za dvočlano kućanstvo 2900 kn, tročlano kućanstvo 3900 kn, četveročlano kućanstvo 5000 kn, brojnija kućanstva + 700 kn za svakoga dodatnog člana),
 • dijete koje je korisnik prava na doplatak za pomoć i njegu ili prava na osobnu invalidninu pri Centru za socijalnu skrb Rijeka te udomljeno dijete.

Način i vrijeme preuzimanja, vraćanja i čuvanja knjiga

Prošlogodišnji korisnici ove pomoći dužni su u razdoblju od 18. lipnja do 20. srpnja 2018. ili od 20. kolovoza do 15. rujna 2018. vratiti rabljene školske knjige u skladište Gradskog društva Crvenog križa na Mlaki (Krešimirova 56b).  Radno vrijeme skladišta je ponedjeljkom i utorkom od 12 do 18 sati, a od srijede do petka od 10 do 16 sati.

Ovogodišnji korisnici će uz predočenje poklon-bona moći preuzeti rabljene školske knjige u istom razdoblju i na prije navedenom mjestu a nove školske knjige do 21. rujna 2018. u jednoj od riječkih knjižara (popis u privitku poklon-bona).

Korisnici su dužni čuvati školske knjige i vratiti ih Gradu Rijeci po završetku školske godine 2018./2019. kako bi se mogle koristiti i sljedeće školske godine.

Potrebna dokumentacija

Potrebni dokumentacija ovisi o uvjetu na temelju kojeg se ostvaruje pravo na pomoć.

Podmirenje troškova marende i obroka u produženom/cjelodnevnom boravku učeniku OŠ u 2018./2019. godini

Radi se o podmirenju mjesečnih troškova organizirane marende i obroka u produženom/cjelodnevnom boravku učeniku OŠ u 100% iznosu. Pravo na podmirenje troškova vrijedi do kraja školske godine.

Tko može ostvariti pravo na pomoć?

Podmirenje troškova marende i obroka u produženom/cjelodnevnom boravku može ostvariti učenik osnovne škole ili Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka:

 • dijete koje ostvaruje pravo na osobnu invalidninu ili doplatak za pomoć i njegu pri Centru za socijalnu skrb Rijeka,
 • dijete iz kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade pri Centru za socijalnu skrb Rijeka
 • dijete iz kućanstva u kojem isključivo žive jedan roditelj i dijete/djeca a čiji su prosječni mjesečni prihodi u zadnja tri mjeseca niži od cenzusa prihoda koje je utvrdio Grad Rijeka za jednoroditeljsko kućanstvo (cenzus za dvočlano kućanstvo 3480 kn, tročlano kućanstvo 4680 kn, četveročlano kućanstvo 6000 kn, brojnija kućanstva + 840 kn za svakoga dodatnog člana),
 • dijete iz kućanstva čiji su prosječni mjesečni prihodi u zadnja tri mjeseca niži od cenzusa prihoda koje je utvrdio Grad Rijeka za pojedini broj članova kućanstva (cenzus za dvočlano kućanstvo 2900 kn, tročlano kućanstvo 3900 kn, četveročlano kućanstvo 5000 kn, brojnija kućanstva + 700 kn za svakoga dodatnog člana),
 • dijete hrvatskoga ratnoga vojnog invalida ili civilnog invalida Domovinskog rata
 • udomljeno

Potrebna dokumentacija

Potrebna dokumentacija ovisi o uvjetu na temelju kojeg se ostvaruje pravo na pomoć.

Novčana pomoć redovitom učeniku srednje škole ili studentu u 2018./2019. godini

Riječ je o jednokratnoj novčanoj pomoći u iznosu od 1 000 kn.

Tko može ostvariti pravo na pomoć?

 • redoviti učenik srednje škole/studenta iz kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade pri Centru za socijalnu skrb Rijeka,
 • učenik/student koji ostvaruje pravo na osobnu invalidninu ili doplatak za pomoć i njegu pri Centru za socijalnu skrb Rijeka,
 • učenik/student – dijete smrtno stradalog, zatočenog ili nestaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata.

 

Građani putem e-Savjetnika Socijalni program Grada Rijeke imaju mogućnost saznati mogu li postati korisnici ovog oblika pomoći.