U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja izaslanstvo Grada Rijeke položilo je vijence i zapalilo svijeće na spomen-obilježjima poginulima u Domovinskom ratu.

Delegacija Grada Rijeke vijence je položila u Aleji poginulih branitelja Domovinskoga rata i kod Središnjeg križa na Centralnom gradskom groblju Drenova, Mostu hrvatskih branitelja Domovinskog rata te na spomen-obilježju na groblju Trsat. Delegaciju Grada Rijeke predvodio je zamjenik gradonačelnika Nikola Ivaniš i predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat, koji je u izjavi za medije istaknuo:

„Postoje ljudi kojima nikada nećemo dovoljno moći zahvaliti na svemu sto su za nas učinili. Osjećam obavezu i kao građanin i kao političar da Hrvatsku učinimo onakvom kakvu su oni sanjali,“ kazao je Poropat, čestitavši hrvatskim braniteljima njihov dan.

Osim delegacije Grada, svijeće su zapalile i vijence položile i delegacija Primorsko-goranske županije na čelu s predsjednikom Županijske skupštine Erikom Fabijanićem te delegacije policije, političkih stranaka i udruga proizašlih iz Domovinskog rata.